sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pönttöpäivä

Riihimäen Metsästysmuseolla jo perinteisesti vietettiin pönttöpäivää. Pönttöpäivän aloitti jo vuosia sitten Paloheimo Oy, joka lahjoitti laudat ja sahautti ne valmiiksi paketeiksi naputtelijoille. Paloheimon vaihdettua omistajaa pönttöpäivän herätti henkiin Metsästysmuseo yhteistyössä Versowood Oy:n kanssa.

 
 
Pönttötarpeet on sahattu valmiiksi paketeiksi, joita jokainen haluava sai yhden tällä kertaa. Paketteja oli 1500 kpl jaettavana. Ja me hieman etuajassakin liikkeellä olevat saimme tietysti parhaat päältä. Tapahtumasta on tullut supersuosittu ja viime vuonnakin tarpeet loppuivat kesken.
 
 
Paikalla oli myös avustajia Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutusäätiön työpajasta ja Kanta-Hämeen Lintutieteellisestä Yhdistyksestä. Tämmöinen pönttö-palikkatesti ei vaan heti aukeakaan, sanon kokemuksesta!
 
 
 
 
Näin värikkäitä pönttöjäkin oli muistaakseni taitelijan näkemyksenä. Taustalla Riihimäen lasimuseo.
 
 
Täytyy myöntää, että tässä on pönttöni. En jäänyt niitä naputtelemaan hyytävään viimaan. Ajatuksena on päällystää nämä mosaiikilla.
 
***
 
Ja kuin kruununa pönttöpäivälle tämä kaveri vieraili lintulaudallani. Aivan ihanat kirkkaan oranssit silmät ja kaunis isohko lintu, joka osoittautui Varpushaukaksi! Tiaispaisti oli varmaan kiikarissa.
 
 
 
Hyvää Palmusunnuntaita!