perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tyttöjen päivä

Vietimme tyttöjen päivää ja matkasimme H.Vuorelman loppuunmyyntiin Järvelään.
Viimeisiä lankoja, kaavoja, kansallispuvun osia jne. myyvät vielä tänään. Pellavalankoja etsin, mutta vähiin oli mennyt. Jotain kyllä mukaan tarttui.


Matkasimme myös Kankurin Ilon myymälään ja kutomoon Lahteen, Viipurintielle. Oli kiva nähdä minkälaisia töitä siellä tehtiin ja oli mukava jutella kutojien kanssa. Valmistuivat  huomenna pidettävään suureen mattohuutokauppaan (tästä on ilmoitus sivuillaan).


Kuvan poimin heidän nettisivultaan www.kankurinilo.fi.

Seuraavaksi matka meni Mukkulaan Iskun tehtaanmyymälään. Siellä oli nyt hieman vähemmän valikoimaa. Sain kuitenkin superloonia ison palan 9e.
Mikä parasta Iskun vastapäätä tien toisella puolella on aivan ihana Sinuhen tehtaanmyymälä ja kahvila. Ja niin hyvää kahvia harvoin saa, jauhavat siinä paikanpäällä.

Alestalon kangas-ja matonkudekauppa oli seuraavana kohteena, Lahden Kauppakadulla. Kivoja kuviokankaita heillä vaikka miten paljon. Tässä ostamani:


Poikkesimme myös Möysän lanka ja asusten -liikkeeseen Karjalankadulla. Ostinpa heiltä ompelukoneen neuloja. Pienen pieni liike täynnä käsityötavaroita.

Kotimalle lähdettiin. Vielä jaksoimme piipahtaa käsityöliike Mesissä, Hollolan Kauppakujalla. Liikkeessä paljon tarvikkeita ja kivoja kankaita. 

Käsityöaiheinen päivämme oli oikein onnistunut ja päätimme, että täytyypä tehdä uusi kierros uusiin kohteisiin seuraavaksi.