perjantai 17. syyskuuta 2021

Sukkia ja pelargoneja

 Sukkien kutominen jatkuu ja jatkuu. Viimeisimmät tässä:

Edellisessä postauksessa kerroin tästä puukuitulangasta, tencellistä. Sanotaan sen olevan yhtä kestävää kuin polyamidilla vahvistettu lanka. Tiedä sitten, mutta mukavilta tuntuvat jalassa.

Ohuesta langasta kudoin nämä värikkäät. Raidat eivät ole symmetrisiä, vaan langasta tuli mitä vaan ja siitä tykkäsin. En pidä näistä viivasuoraraitaisista langoista.

Tässä kohtaa pitäisi kirjoittaa: lopeta nyt hyvä ihminen tuo sukkien teko, kun hierojakin jo vaatii pikakäyntejä ja sydänalassakin vähän muljahtelee.

Joten siirrytään tähän rakkaaseen harrastukseeni:

Kuvassa ollaan vielä kesässä. Kuistilla suojassa sateelta ja tuulilta. Aurinkoa puolipäivää ja siitähän pelargonit tykkää.

Pientä harmiakin oli. Juurikirvat oli talven aikana iskenyt muutamiin. Alkoivat näivettyä. Onneksi sain elvytettyä pesemällä juuret vetyperoksidilla ja uuteen multaan istuttamalla. Varmuudeksi lisäsin juurrutushormonia juurentynkiin. 

Ilonaiheista suurin oli Ida-Mummun pelakuu, joka äänestettiin Vuoden 2021 kauneimmaksi kotipelargoniksi. Hyötykasviyhdistyksen, Saarelman puutarhan ja Suomen pelargoniyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa. 

Laitan muutaman kuvan tämän vuoden kukkijoista.
Tämä
suloinen kaunotar  Swanland Pink muutti meille yllättäen. Sain yllätyspostina korvaukseksi postimaksuista. En ole ruusunnuppujen ystävä, mutta tämä on niin kaunis.

Alma. Alma on isokukkainen, vanhaa lajia Itä-Suomesta
Maverick orange, räikeä oranssi yksinkertainen kukka. Joskus vuosia sitten olen Amerikasta tilannut siemeniä.

Valkoinen Lemmetyinen, 

Suloinen vanha ruotsalainen Lingon och mjölk

Nyt kaikki lamppujen alla odottamassa ensi kevättä ja meille muille

Hyvää viikonloppua!