maanantai 11. marraskuuta 2019

Kotitonttua tekemässä

Viikonlopun olin kurssilla, mitä olen odotellut pitkään  lähiympäristöön. Yritin itseopiskella, mutta eihän se koskaan ole sama kuin ammattilaisen ohjaamana tekeminen. Opettajana nukketaiteilija Maria Juudin.

Opettajan mallitonttu ja kuva

Tämäkin suloisuus on opettajan tekemä ja kuva

Lähtökohta oli tehdä kotitonttu, ei pelkästään joulutonttu, vaan kodin asukki. Olin aivan intoapuhkuva, kun aloitettiin. Halusin oppia jokaisen asian yksitellen. Onneksi opettaja on erittäin taitava, pitkänlinjan tehopakkaus, joka sai meidät tekemään lähes ihmeitä.Tontut tehdään pelkästään huovuttamalla. Ja napakasti tikuttamalla saatiin tarpeeksi kovaa kasvopintaa. Mitää höttöö ei saanut olla. Paljon näkee juuri liian keskeneräisesti huovutettuja myynnissäkin.

Tässä saanko esitellä Kotitonttuni. Oli aivan ihanaa tekemistä ja liki 17 tuntia meni kuin siivillä. Silmän tekeminen oli melkoisen hankalaa. Pelkästään iirikseen käytin 4 eri sinistä villaa.
Vielä on tekemistä, kroppa ja vaatteet. Vaatteiden tekemistä varten opettelin märkähuovutusta. En ole koskaan tehnyt märkähuovuttamalla, vain pesukoneessa. 

Saimme kotiläksyksi tehdä yhden tontun pään omin päin ja ensi viikonloppuna käymme läpi eteentulleet kysymykset.
Minä aloitan märkähuovutukset kun satuin saamaan kaikki tarvittavat tavarat. Tuskin maltan nukkua yön.

Tuntui kuin olisi kotiin mennyt, kun tonttua rakentelin, aivan ihanaa oli.