maanantai 10. kesäkuuta 2019

Paussina pelargonit

Työpöydällä nalleporukka odottaa valmistumista. Sillä välin tutkailin pelargoni-tilannetta. Tilanne syntyi, kun liian hätäisesti siirsit kukat sisältä ulkoilmaan. Auringossa oli paahdetta ja pelargonit ottivat nokkiinsa. Onneksi nyt alkaa olo heillä tasaantumaan ja kukinta pääsee vauhtiin.

Hän on Maverick Orange Geranium. Yksi ehdoton suosikkini värinsä takia. Räikeä oranssi ja kova kukkimaan. Siemenet ostin 2012 Amerikasta ja siitä asti se on pysynyt suosikkina.

Viime vuonna ostin tämän Avenidas Mosaic Purplen. Kukka on ensimmäinen meillä ja tykkään.

Elinros Mörk on vanha ruotsalainen, jonka arvellaan olevan 1900-luvun alusta. Tosin alkuperä on epäselvä.

Tämä on Pyhtää. Kauniin kirkas väri jossa myös ripaus valkoista. Alkuperä on Pyhtäällä ja sieltä löydetty Pukin puutarhalle.

Oma siemenkasvatus miniatyyripelargoni. Pienet pyöreät lehdet ja vielä ei ole kukkinut, joten on hieman epäselvää onko kukka vaaleanpunainen kuten pitäisi.

Pelargonium Elongatum. Villiperlargoni, pienikasvuinen ja kukat pitäisi olla keltaiset. Nuppuja tässä siemenkasvatuksessani on, mutta ei vielä auennut. Kärsi kovasti ulos muutosta.

Wishiltä saatu sinisen geraniumin siemenistä iti tasan kaksi, joista toinen kuoli. Yllä kuva minkälainen tulisi kasvin olla. Minusta tuo kasvattamani on aivan eri kasvi. Saa nähdä mikä tästä tulee.

Inkiväärit lähtivät helposti kasvuun. Tämä on menossa synttärilahjaksi ystävälle.

Pelargonien kukinta on alussa, joten odotan innolla, miten nämä vanhat suomalaiset alkavat kukkia.

Sitten nallen tekoa jatkamaan.