lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kostian markkinoilla ja tilkkunäyttelyssä

Naapuri ystävällismielisesti toi Hämeen Sanomien artikkelin Hauhon Alvettulassa olevasta Sanna Parangon tilkkutyönäyttelystä. Joten matkakohteemme olisi Alvettula.
Ensin kuitenkin ajoimme Pälkäneelle Kostian wanhan ajan markkinoille.

 
Wanhan ajan hengessä oli paikalla olevien myyjien ja ohjelman esittäjien asut vanhan mallisia. Myytävät tavarat myös wanhaan sopivia. Kuumuus oli valtaisa +29, mutta paljon oli silti ihmisiä.


 
Alla tinasotilaiden valaja tekemässä omaa armeijaa.

 
Ehkä mielenkiintoisin oli Anja Wählingin työt. Paperimassasta muottiin painettuja silakoita, mitkä koristavat kirjan kansia. Oli myös avaimia ja nukkeja, pitsiä jne. Idea loistava, sillä kansista siistitään sisäpuoli ja siellä oli tasku, mihin voi liittää kortin tai vaikkapa lahjakortin. Oikein kivoja töitä.


 
Aivan ihana pellava puku oli kantajan kertoman mukaan isoäitinsä tekemä. Sitä on käytetty perinnemarkkinoilla ennenkin. Tosi kaunis.
Paljon oli ohjelmaa mm. Uudenmaan Karoliinit esittelivät leiriään ja 1700-luvun aseistusta.
 
Meidän matka jatkui kuitenkin tilkkunäyttelyyn. Sanna Paranko on kerännyt töitään esille Alvettulan seurataloon Hauholla. Seuratalo rakennettu 1936 ja upeat hirsiseinät kauniisti näkyvissä luomassa puitteita tilkkutöiden vanhahtavaan henkeen.
 
 
 
 
Hämeen Sanomien artikkelissa Sanna Paranko kertoo olevan hullu, mutta onnellinen hullu, sillä ompelematta ei voi olla. Hän sanoo, ettei ole taiteilija, eikä osaa oikein tehdä tilkkutöitä vain seinälle. Töillä täytyy olla aina joku tehtävä, hän sanoo.
 
 
Lilasävyinen peitto on ehdoton suosikkini. Tätä työtä oli tehty kolme vuotta.

 
Majava ei syö kuusia, mutta tässä työssä sekin on mahdollista.

 
Upea värinen iso työ on toinen suosikkini. Mahtavat värit ja työtapa oli minulle mysteeri.

 
Hauska pöytäliina! Tosi kiva idea.

 
Paneeliverhot myös oikein kivat.

 
Nallekin oli päässyt mukaan.
 
Sanna Paranko on toiminut opettajana eri opistoissa, kesäkursseilla. Hän on itseoppinut ja varsinaisen tilkkuilun aloitti 1988. Hän sanoo, että tilkkuilusta ei lomailla ja kyllä se näin on. Oikein kivoja töitä kivassa ympäristössä. Onnea näyttelyyn!