Ensimmäiseksi 1800-luvulla kasviväreillä värjätyistä langoista tehty ryijy, mikä ihmeen hyvin säilyttänyt värinsä tähän asti.
Alla olevat vasemmalta Kuohujen kukkasen, Pihapihlaja ovat 1980-lukulaisia ja olivat suosittuja malleja. Simpukka 1970-luvulta.
Joutsen 1900-luvun alusta on mielenkiintoinen. Se löytyi ostetun vanhan talon ullakolta ja tarinansa siten tuntematon. Aivan ihana nostalginen tunnelma ja hienosti toteutettu ilmeisesti ryijyneulalla pistellen. (Kulma käännetty, jotta tekotapa näkyisi). Ehdoton suosikkini.
Maamiehen ryijy vasemmalla tehty 1937 ja oikealla sama tehtynä 2005. Ryijyn synnystä on kirjatietojen mukaan kaksi tarinaa. Toinen kertoo, että ryijyn olisi suunnitellut Lauri Murtomaa (sittemmin kansanedustaja ja sosiaaliministeri) junamatkalla. Hän oli tarjonnut ryijyä Neovius-nimiselle yhtiölle, joka ei ottanut sitä, koska se on liian "maatiainen" ja väritkin synkät. Toisen tarinan mukaan suunnittelija olisi A.W. Raitio joka olisi suunnittellut ryijyn Neoviukselle 1938.
Mustapohjainen Tampereen seudun Ruusuryijy vuodelta 1952. Vaalea pienempi on mahd. 1930-luvulta.
Pikkuryijy on Lapuan Tiistenjoenkylästä 1930-luvulta ja alempi Linnut 1958.
Elämänkukka 1940-luvulta on myös yksi suosittuja malleja.
Tumma ryijy on 1969 tehty neulalla ompelemalla. Oikean puoleinen on moderni 1950-luvun ryijy.
Akseli Gallen-Kallelan suosittu Liekki teonalla. Tekotapa neulalla ommellen, tekijä paikallinen käsityöntaitaja.