lauantai 26. huhtikuuta 2014

Satavuotiaan pihakuusen uusi elämä

Oravannahkakauppana sain ystävältäni Nettimartalta (http://nettimartan-pihapiiri.blogspot.fi) upeita, ihania lankkuja. Nettimartan pihapiiristä kaadetut 100 vuotiaat ikikuuset sahautettiin n. 30cm leveiksi ja n. 5 cm paksuiksi lankuiksi. Niistä sain sitten kasvivaihdossamme minäkin sopivat lankut suunnitelmaani.Serkultani sain sitten ylijäämää lankkua, mitkä olisivat päätyneet uuniin ja niistä tuli jalat.

Sain Nettimartalta kaksi kuvaa puista ja lankkukasasta. Mahtavia olivat kuuset, mutta kuten Martta kertoo alkoivat olla jo vaarallisia ympäristölle.

Kauan olin haaveillut tekeväni puutarhaan penkkejä vanhan mallin mukaisesti ja nyt nuo lankut antoivat sysäyksen puuhaan. Työ alkoi työkalujen hankkimisella. Ruuvinväännin ja sirkkelisaha olivat hankintalistalla, koska entiset olivat aivan liian leluja tähän työhön. 


Jälki on hieman retroa myös, mutta musta puunsuojamaali peittää sopivasti ja muusta ei tarvitse välittää. Kuvassa aurinko haalistaa mustaa väriä. Ehkä en mitään puuseppätasoa ole, mutta oli kiva kokeilla ja miksen tekisi jatkossakin jotain. Ja OSASIN!


Täytyy sanoa, että ihan ok-juttu tuli, vaikka ruuviostoksilla kauppiasta hieman hymyilytti kuultuaan mitä olen tekemässä! 

Ja nyt sitten kahvit juomaan Japaninsiipipähkinäpuun alla.  

13 kommenttia:

 1. Oi kuinka hyvältä näyttää puutarhakalustosi. Näköjään pystyt tekemään ihan mitä vaan. Mutta senhään voi aistia pehmoeläimistäsi ja peikoistasi. Ihana kesä tulossa, kun on kivat kalusteet.

  VastaaPoista
 2. Wautsi olet sinä monitaituri! Hyvältä näyttää ja kiva viettää kahvihetkiä:))

  VastaaPoista
 3. Jestamandeeraa ku oot osannu tehä käypäset kalusteet! Onkohan mitää, mitä et osais tehä... Respektit!

  VastaaPoista
 4. Sinä olet ihan mahoton. Nytkö teet jo puusepän hommiakin. Koitas nyt keksiä jotain mitä et osaisi ☺ Kyllä sai vanhat kuuset arvoisensa jatko-elämän ja tosi hyvän näköiset ovat. Ei onnistuisi joka mieheltä, saatikka sitten naiselta ♥

  VastaaPoista
 5. Todella mainiot kalusteet! Vanha kaunis malli ja sopii Japaninsiipipähkinäpuun alle, hienoa!

  VastaaPoista
 6. Upeat kalusteet! Ja kiva kuulla, että 100-vuotias saa näin jatkaa elämäänsä.

  VastaaPoista
 7. Aivan on mestarin tekemiä ja kiva siitä tuli ja penkki malli on hyvän näköinen. samoin tukkään tuosta mustasta väristä

  VastaaPoista
 8. Tulipas hienot kalusteet! Että semmosta puusepän "vikaa" - ei syntyis kaikilta nämä kalusteet :)

  VastaaPoista
 9. Upeat kalusteet. Olet kyllä monitaituri. Kelpaa siinä keffetella kesällä.

  VastaaPoista
 10. Osuin minäkin viimein sivuillesi näin Mirjan päivän kunniaksi ihastelemaan ryhdikästä kalustoasi. Todella hyvä ja käyttötarkoitukseen sopiva. Onnittelut myös tästä, varmasti tuntuu mukavalta istuskella ja "kaffitella" omatekoisilla kalusteilla.

  VastaaPoista
 11. Vai "ihan ok tuli". Nyt meni pahasti aliarvioinnin puolelle! =) Sietää olla todella ylpeä itsestään, kun kalusteet teit, ei ihan kaikilta onnistukaan =). Kadehdittavaa lukea näitä blokeja, joissa tehdään vaikka ja mitä upeita juttuja =) =) voi kun olis hienoa kun omalla pihalla olisi itsetehdyt kalusteet =) pidettävä tuo mielessä, jos joskus olisi ensin se oma piha =) mukavaa kevättä ja paljon uusia ideoita =) =)

  VastaaPoista
 12. Varjelkoon, miten upea kalusto! Sinulta syntyy näköjään mitä vain. Voi kun olisikin noin aikaansaapa! Mahtavaa kerrassaan ja väri on just piste iin päälle!!

  VastaaPoista