keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kevättäkö?

Joulusta kun päästiin ja ensimmäiset auringon säteet ilmestyivät, on kevätfiilis. Kevätfiilis alkaa mm. pelargonien talvisäilön tarkistuksella. Miten pärjänneet, onko menehtyneitä, miten kasvu lähdössä. Pian ilmestyvät jo kauppaan pistokkaatkin. Plantagenilta viime vuonna hain 15.2. ja olin hieman myöhässä.


Valoisa talvehtimispaikka on saanut näin isot lehdet aikaiseksi ja näyttää ihan hyvältä.

Otin jo sisään ikkunalle muutaman ja loput laitan vähän myöhemmin kasvilampun alle. 

Etualalla näyttää olevan Tornedalen -niminen vanha laji. Ihanan valkokukkainen.

Kaikkia 64 pelargonia en säilyttänyt, vain tärkeimmät ehkä noin 45 kpl.


6 kommenttia:

 1. Mahtaa sinulla kesällä kukkia! Minulta puuttuu talvisäilytyspaikka, joten hankin sitten joka kevät uudet pelakuut ja joudun tyytymään paljon pienempään määrään, vaikka kovasti niitä tykkäänkin.

  VastaaPoista
 2. Jestas sentään! Aikamoinen kukkakasvattamo sinulla onkin. Varmasti mielenkiintoista hommaa, jos on sopivat tilat talvisäilytykselle.

  VastaaPoista
 3. Usein on mieleeni tullut tuo runsaudensarvi, joka harrastuksiisi liittyy. Se, että tunnistaa kymmeniä eri lajikkeita vaatii jo asian harrastamista varsin syvällisesti. Kauppojen varaan oma kesäkukkien kasvatus on tähän asti jäänyt jo tilojenkin vuoksi.
  Yksi viimevuotinen karjalanneito vintin ikkunalla versomassa (en ole aikaisemmin säästellyt).

  VastaaPoista
 4. En ole ikunakoskaanmilloinkaan saanut pelargoneja menemään kunnolla talven yli, mutta minulla ei ole oikein kunnon paikkaa niille...

  Pari puhuria ja tuiskua kun vielä kärsitään...

  VastaaPoista
 5. Sinulla on pakko olla hyvät tilat moiseen määrään ruukkuja. Hyvin ovat jo alkaneet kasvamaan.

  VastaaPoista
 6. Pelargonia on kaunis kukka, tykkään itse myös, mutta yleensä ostan joka kevät uudet n. 3-5 kpl. Sulla on mahtava kukkameri kun kaikki kukkivat! Ihanaa tulee taas kevät!

  VastaaPoista