maanantai 28. tammikuuta 2013

Kirpparilöytöjä jälleen

Kävin tuttavan suosituksesta vanhojen tavaroiden/antiikin kaupassa. Kylläpä olikin kaikkia kivoja vanhoja käsitöitä tarjolla. Monet kylläkin tahraisia tai muuten kelpaamattomia. Myyjä kertoi, että käsityöihmiset olivat vieneet jo parhaat päältä.

 
Ostin muutamia silmääni miellyttäviä. Tässä yllä liina on mainiosti tehty. Kulmat on kurtuttu rypyttäen, ei taitelleen kuten olen itse oppinut. Pitsi on jotain viskoosi/sillan tapaista.
 
 
Tässä pikkuliinassa on kauniisti käsin virkattu pitsi ja se on kiinnitetty hienosti käsin.
 
 
Taidokas valkokirjontatyö, epäsymmetrinen. Lienee melkoisen vanha pellavakankaasta päätellen.
 
 
Nämä kaitaliinat olivat tosi mieleeni. Tuo ylin kuvassa kirjottu käsin viskoosilangalla (silkki?) ohueen kankaaseen. Alimmaisessa lukee Glad Påsk ja tehty vähän krouvimmalla taidolla, mutta tosi hauska.
 
 
Tämä kirjonta on tehty pula-ajan kankaalle, jotain  hyvin ohutta ja vetelää kangasta. Kaunis työ ja perinteinen. Onkohan tahallaan jätetty esim. kahvinkaatajan reisiosa tekemättä, samoin kaula.
 
Olen niin innostunut näistä kirjotajutuista ja teen itsekin parhaillaan peikkoperheen ohella kirjontaa. Todellista taitoa vaativaa on ja ennenhän se olikin naisen mitta, miten taidokasta osasi tehdä.
 

11 kommenttia:

 1. Kivoja ja nostalgisia liinoja. Vastaavia tapasi kodeissa kautta suomen ennen muovin tuloa.

  VastaaPoista
 2. Kivalle blogillesi olisi jotain mnun seinällä

  VastaaPoista
 3. Upeita löytöjä olet taas tehnyt. Minäkin tykkään tuommoisista ja minulla on kolme ja yhden tein itse ja ei taida oikein olla osattua.

  VastaaPoista
 4. Todella upeita liinoja! Olen itse sen ikäinen, että kirjontaa on tehty silloin nuorena. Tuossa odottaa yksi kirpparilöytö, jossa pitää ensin vähän purkaa ja toinen lahjaksi saamani.

  VastaaPoista
 5. Ihania löytöjä olet tehnyt, kauniita ja taidokkaasti tehtyjä!

  VastaaPoista
 6. Mahtavat löydöt olet jälleen tehnyt. Kauniista liinoja kaikki. Minullakin on jossain kaappien kätkössä itse kirjailtuja liinoja. Tein niitä aina kesäsin maalla...

  VastaaPoista
 7. On kiva löytää jotain tuollaista kivaa jossa kädenjälki näkyy heti.Tuo valkokirjontatyö on aika erikoinen, olisiko tuo kuvion yksi pampula juuri tarkoitettu ylimeneväksi reunasta joka tekee tuon muodon, on aika kiva oivallus.

  VastaaPoista
 8. Onpa upeita löytöjä. Minua ihmetyttää, mitä aarteita ihmiset heittää kirppareille kaiken maallisen krääsän joukkoon.

  VastaaPoista
 9. Onkin todella ihanat kirppislöydöt.

  Käy nappaamassa tunnustus blogistani kun kerkeät.

  VastaaPoista
 10. Kauniita liinoja ja luulen että siitä pyyhepeitosta on joku syönyt sen langan tai sitten se on jäänyt kesken, mitä en kylläkään usko. Näitä keskeneräisiä kirpparilöytöjä on myös minun kaapissani, odottelevat aikaa parempaa.

  VastaaPoista
 11. Siulla on kyllä ihan kirpparisilmä, ihania löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista