lauantai 27. huhtikuuta 2013

Näyttelytarjontaa

Monissa blogeissa on esitelty opistojen näyttelyjen töitä ja niin upeita on tehty. Vähän kateellisenakin ihastelen, kuinka erilaisia kursseja muilla on ollut tarjolla ja siten mahdollisuudet kaiken uuden, ihanan tekemiseen.

Lähikaupungin opiston näyttelyssä ikäväkseni näki selvästi, kuinka rahapula vaikuttaa opiston toimintaan. Kurssitarjontaa ei ole voitu laajentaa ja joitain on lopetettukin.

 
Tilkkutöitä ei juurikaan ollut. Tämä farkuista tehty peitto oli "perinteisen" tyylin ainoa. Muutenkin farkusta löytyi yllättävän paljonkin, esim. kasseja, vaikka tuo farkkubuumi lienee jo ohitettukin.
 
 
 
Tätä posetiivia voisi sanoa koko näyttelyn vetonaulaksi. Paikallislehden mukaan tekijöitä on kaksi. Toinen teki sisukset ja toinen päällisen. Posetiivissa on mm. puiset urkupillit (56 kpl), mitkä toinen tekijöistä Risto Laitala sorvasi itse. Hän kertoo, että teko-ohjeen etsimiseenkin meni vuosi. Kaappikellokurssilla hän sitten sai apua ulkokuoren maalaamisessa ja tekemisessä Jorma Holmroosilta.
 
 
Mahtavan hienoja kaappikelloja oli esillä muutama. Kert kaikkisen upeasti toteutettuja.
 
 
Kuvanveisto on minun mieleiseni ja tutuilta tekijöiltä oli aivan ihastuttavia töitä.
 
 
 
Ehkä "uudenlaiset" työt olivat nämä ruostekuvioiset tyyny ja liina ja alla oleva tuftaustyö.
 
 
 
Keramiikkaa oli esillä muutamia tosi kauniita töitä ja nämä pikarit olivat eniten mieleeni.
 
 
Yllä tuolinpeitto, mikä oli tehty jämälangoista ja eri poljentaa, sidosta käyttäen ja kaikki ihan sikinsokin, sanoi esittelijä. Tosi kaunis kokonaisuus vaikkei mitään erityistä suunnitelmaa ollutkaan ollut.
 
Nämä olivat omat suosikkini näyttelystä. Hienoja posliininmaalauksiakin oli esillä, mutta tekstiilityöt oli hienoinen pettymys.
 
 
 
 


6 kommenttia:

 1. Kiitos, oli oiikeinmukava käydä tässä virtuaalinäyttelyssä! Kauniita töitä ja monipuolisesti annosteltuna.

  VastaaPoista
 2. Kädentaitajia on kursseilla runsaasti ja vaativia töitä esimerkiksi nuo kaappikellojen tekemiset. Kuvanveisto on myös yksi suosikeistani ja niiden äärellä on kiva viivähtää, onhan niissä tekijän luovuus kolmiulotteisena läsnä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on taas ollut taitavia ihmisiä harrasteiden äärellä. Mitäs sulta oli näytillä?

  Voitko kuule kuvitella, että mäkin olen JOSKUS tuhat vuotta sitten osannut koristemaalata...

  VastaaPoista
 4. Ihania töitä olet kuvannut näyttelystä. Teillä siellä on samanlaista kun täällä. Ovat opistot nostaneet opiskelijamääriä ryhmäkohtaisesti ja poissa olojakaan ei saisi tulla. Ennen minimi on 7 nyt olivat joissain nostaneet 10 neen. Jos osallistujia on vain kymmenen ei voisi olla poissa lainkaan. Tulee moni ryhmä loppumaan kun tarvitaan osallistujia paljon. Väki vanhenee ja nuorista on pulaa nekun eivät tykkää tulla 'mummujen'joukkoon' ja opisto koetaan vanhanaikaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Kyllä ihmiset osaavat. Minäkin tykkään tuosta kirjavasta tuolinpeitosta. Tekisin itse samoin.

  VastaaPoista
 6. Tuftaustyö kolahti meikäläiseen :).

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista