keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kirjonta-aarteita

Eilinen kirppiskierroksemme koki täydellisen vesiperän. Kohteemme aukioloajat eivät olleet ihan hallinnassamme, joten ajoimme turhaan n. 200km.

Mutta ehkä korvikkeena takaiskusta, sain kirjonta-aarteen. SAIN, siis lahjaksi. Ja mitä juttuja!


Ihanan pikkuliinan lähetti Tiinatei (http://tilkkutie.blogspot.fi/). Suuret kiitokset vielä. Se on niin kaunis liina. Olin niin yllättynyt ja mielissäni tästä.

Seuraavaksi sain käsityötaiturin jäämistöstä ihania vanhempia kirjontaliinoja. Kaikki oli aloitettu, mutta jostain syystä jäänyt tekemättä.

 
Liina on persikan väristä pellavaa. Hieman on ompelijan sormesta verta tihkunut työhön, mutta eiköhän siitä jotenkin selvitä. Tosi kaunista valkokirjontaa ja ilmeisesti ostettu joskus Stockmannilta.
 

 
Vaahteranlehtikuvioisia pikkuisia tabletteja oli muutama ja isompi pöytäliina. Keskellä on muurahaisenpolkua muistuttavaa ompelua ja reunat kantattu ketjupistoilla. Tabletteihin tarkoitus ollut tehdä vielä sitä muurahaisenpolkuakin. Aivan upeaa ja aikaa vievää työtä. Tuota reikäommelta en todellakaan osaa tehdä, näyttääkin niin vaikealta.
 
 
Tässä isossa liinassa on keskellä kauniita kedon kukkia. Unikoita, ruiskaunokkeja, lemmikkejä jne. Materiaali paksua puuvillaa, nk. jokamiehen lakanakangasta. Veikkaisin 50-lukua. Kirjonta aloitettu helmilangoilla.

 
Melkein valmiiksi tehty pienempi liina on ohutta pellavaa. Kirjonta muistuttaa ehkä 60-luvun selkeää ja yksinkertaista tyyliä.
 
Aivan ihania töitä kaikki ja teen niitä  parhaani mukaan valmiiksikin. Ei voi kuin ihailla tuota käden taitojen määrää, mitä nämäkin liinat edustavat. Ja aikaa mitä tämmöisten tekemiseen vaaditaan. Mistä sitä aikaa tuli, kun kaikki muukin elämä lähes käsin tehtiin.
 

 

6 kommenttia:

 1. Hienoa, kun teet loppuun toisten keskeneräiset. Ovat niin kauniita. Oletko rakentelemassa kirjontamuseota? Kiitos kommentista blogiini. En itsekään ole Tilda-fani, mutta Tilda-kankaat ovat hyvälaatuisia ja hukkuvat joukkoon, kun niitä käyttää moninaisten muiden seassa. Tilda-maailma on jonkun toisen valmiiksi luoma, eikä se oikein istu sellaisille, jotka osaavat ja haluavat itse suunnitella.

  VastaaPoista
 2. Upeita kirjontajuttuja! Olen Kvilttaajan kanssa yhtä ihaileva - mahtavaa, että hienoilla keskeneräisillä on nyt mahdollisuus tulla valmiiksi, vihdoinkin! Hyvä, Sinä!

  VastaaPoista
 3. Ihana lahja liina ja kyllä nuo muutkin ovat tosi upeita.

  VastaaPoista
 4. Nuo ovat kyllä todellisia aarteita. Mukavaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
 5. Tosi aarteita oletkin saanut. Niitä on varmaan mukava tehdä ja lopputulos on palkitseva ♥

  VastaaPoista