tiistai 5. marraskuuta 2013

Himmelitohtorilla

Ullakon kätköissä oli liki 15 vuotta sitten hankkimani himmeli. Hieman rispaantuneena ja tummuneena. Soitin himmelikurssimme pitäjälle, että olisiko tässä jotain tehtävissä, koska pidän kovin tästä mallista. 
Niinpä tämä himmelitohtori Mirja otti himmelini korjattavakseen. Olki oljelta korjattiin vammat ja hieman liimaakin käytettiin. Mirja on taitava himmelisti ja korjaus onnistui täydellisesti.
 
 
Halusin himmeliini jotain lisää ja roikkuvaa. Eeva Kosken Himmeli-kirjasta löysin ohjeen ja niinhän aloin opetella "kristallien" tekemistä.

 
Yllä sitten valmiina tämä jo roskis-uhan alla ollut himmeli. Mielestäni aivan ihana, vaikka uudet oljet ovatkin hieman vaaleampia.
Olen saanut sellaisen himmeli-pureman, että varmasti teen kokonaisen ihan itse! Oljet on jo ostettuna.
 
 
 
 

11 kommenttia:

 1. Todella kaunis himmeli. Vanhaa kannattaa vaalia.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Kokosin 70-luvulla valmiista himmelitarvikepaketista himmelin. Se oli sellainen perinteinen mutta kiva. Valitettavasti betonikattoon ei himmeliä saa kiinni eli taas on tulossa himmelitön joulu tänne päin.

  VastaaPoista
 3. Ihana kertakaikkiaan ja kristallit sopivat mainiosti! Olen tehnyt yhden ison 90 -luvun alussa mökillä ja se oli siellä katossa kesät talvet vuosikausia. Nykyisin on siis kunnollisia olkia ostettavissa?

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että himmeliperinne on vielä hengissä. Kauniin koristeen sait. Hienoa korjata vanha!

  VastaaPoista
 5. Nyt tulee mieleeni äiti ja hänen himmelinsä. Minunkin lapsuuden kodissani tuotiin joulun alla aina himmeli tupaan, myös tuollainen meillä oli ilma noita riippuvia lisiä. Kaunis, ihana ja niin perinteinen.

  VastaaPoista
 6. Minäkin tarvitsisin himmelitohtorin. Kumpikin himmelimme taitaa olla rikki. Himmelisi on todella kaunis kristalleineen.

  VastaaPoista
 7. Kaunis malli sai kristalleista kivan päivityksen. Joskus tyttösenä olen kotona tehnyt, mutta liekö enää osaisin. Täytyy laittaa harkintaan, josko pienen himmelin saisin näpräiltyä.

  VastaaPoista
 8. Kaunis, hyvä että korjautit. Odotan, minkälaisen himmelin teet oljistasi.

  VastaaPoista
 9. Kuule Vekki, mitä sun ullakollas EI ole?

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo himmeli uusin timanttiosin. Kyllä tuota on ihana katsella värien ero on ihan hillittyä..

  VastaaPoista
 11. Upea himmeli, hyvä että sait sen korjattua.

  VastaaPoista