maanantai 17. elokuuta 2015

Opettelen kudontaa


Elettiin 60-lukua ja maito pakattiin muovipusseihin. Kuvassa äitini kutomassa pusseista leikatusta kuteesta muovimattoa, mikä oli ajan suuri muoti. Pusseista virkattiin kasseja, kudottiin mattoja, ja jos mitä tehtiin. 

Kudontaopiskeluni jatkuu, vaikka jo välillä oli usko loppua. Sain kotipuilleni ruusukas-sidoksen onnistumaan pienen virheen kanssa, mutta onhan tämä elämäni ensimmäinen ihka-itse tekemä, joten annettaneen virheen olla.

Tarkoituksenani on saada aikaan poppanaa, missä punainen kukkaraita vihrein lehdin ja valkoisin pitsein toistuu. Tekniikkni ei riittänyt leveämmän kukkaraidan tekemiseen, joten jäi hieman kapeaksi. En tiedä välittyykö tästä ajatukseni, mutta jotain koukeroita sain aikaiseksi.  


11 kommenttia:

 1. Koreeta poppanaa syntyy! Kyllä ootte taitavia, niin sinä kuin äitisi.

  VastaaPoista
 2. Todella hienoa, kaunista työtä.

  VastaaPoista
 3. Nuo maitopussi matot ja kasit on hyvin vielä muistoissa,osattiin sitä ennenkin tuunata.
  Ihana tuo siun uusi liina

  VastaaPoista
 4. Maitopussikäsityöt olivat niin suosittuja, meilläkin pestiin pussit ja leikattiin kuteiksi ja kaikkia niistä syntyi, silloin tuunattiin kaikkea muutakin, meillekin lapsille ommeltiin isotädin ihanista hameista kolttuja, purettiin saumat, pestiin kangaspalat, silitettiin ja leikattiin ja lopuista tuli matonkudetta, hyötykäyttöä kun raha oli niin tiukassa.

  Kaunis liina, tuo kutominen olisi niin mukavaa hommaa, loimet odottavat puissa ja kuteiksi leikattavia vanhoja lakanoita olisi vaikka kuinka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätystä oli jo tuolloin. Kaikki käytettiin hyödyksi. Samaa kuin tänä päivänäkin. Nyt alahan kutoa niin kivaa se on. Luulin itsekin paljon monimutkaisemmaksi, lopultahan kyse on melko systemaattisesta tekemisestä. Hyshys aloittamaan!

   Poista
 5. Ihana siitä tulee ja on sellainen perinne kudonnan näköinen.

  VastaaPoista
 6. Waude miten upeaa poppanaa siellä synty.

  VastaaPoista
 7. Upeaa poppanaa tulee :) Muistan ajan todellakin, jolloin niistä muovipusseista kudottiin ja virkattiin. Kotonani olisi isäni tekemät kangaspuut, mutta ei ole paikkaa minulla, missä kutoisin. Nuorena tyttönä sitä kudottiin mattoja. Harmi, että olen hävittänyt kaikki tekemäni mattoni, mutta yksi raanu minulla on tallella. Liisa

  VastaaPoista
 8. Hienoa poppanaa!
  Mulla on tätini 70-luvulla kutoma matto maitopusseista ja villakuteesta tekemä matto vieläkin käytössä:)

  VastaaPoista