maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tomaattiviipaleet kasvaa

Norjalaisessa puutarhaohjelmassa näin tämän idean. En uskonut ollenkaan, mutta päätin pahuuttani kokeilla, mitä ne norjalaiset tällä kertaa ovat keksineet. Taitavia ovat norjalaiset monessa kädentaitoihin liittyvässä, samoin puutarhahommissa.

Tässä kokeiluni:
- Osta tomaatti ja siivuta
- siivu multapurkkiin

 - peitä hiekalla ja laita muovi
- n. kahden viikon päästä SIIVU ON ITÄNYT!


En olisi ikinä uskonut, että tomaatin viipale itää. Nyt saa tomaattikokoelmani jatkoa tästä belgialaisesta terttutomaatista!


8 kommenttia:

 1. Hyvä! Katselin samaa ohjelmaa ja ihmettelin ideaa. Pitäisiköhän kokeilla;)

  VastaaPoista
 2. Aika hauska juttu. Lähteekö kasvu siemenistä vai kloonautuuko hedelmälihasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a siinä on kysymys. Äitini vsnha puutarhafanaatikko sanoi, ettei siemenet idä käsittelyn, säilytyksen, hedelmälihan takia, mutta kyllä tässä nyt jotain syntyy.

   Poista
 3. Mä en ole ikinä kuullutkaan,että tomaatin siivut vois itää!! Näköjään sitä yhä joka päivä oppii uutta. Tuossa edellä tuo polle on niin,niin hurmaava:)

  VastaaPoista
 4. Olen joka vuosi ottanut siemeniä ihan kaupan tomaateista ja hyvin ovat kasvaneet. Viime vuonna vaan ei yksikään tomaatti ehtinyt punastua, joten tänä vuonna jätin väliin. Samoin paprika lähtee ihan hyvin paprikan sisällä olevista siemenistä ja niitä minullakin on taas kasvamassa.

  VastaaPoista
 5. Tuon videon minäkin näin ja meinaan myös laittaa.Täytyy vain odottaa
  lämpöisempiä ilmoja.

  VastaaPoista
 6. Kiva juttu, pitää kokeilla. Sota-aikaan viisaat suomalaiset pistivät raa'at perunan kuoret multaan ja niistä kasvoi perunan taimia, kokonaiset perunat tarvittiin ravinnoksi. Ilmeisesti sama kasvumekanismi.

  VastaaPoista
 7. Minä tein noin viimevuonna ja saalistakin sain. Tänä vuonna en laittanut tomaattia kasvamaan, vaan ostan valmiit taimet.

  VastaaPoista