torstai 1. kesäkuuta 2017

Pusero

Siitä on  varmasti ainakin 15 vuotta, jolloin ompelin kaksi puseroo ja yhden ulkoilutakin. Sitä ennen varmasti 30 vuotta kun itselle vaatteita ompelin yleensäkään. Nuorena oli itsestäänselvää, että kun itse teki sai mieleisensä, kaupoista ei löytynyt. Ja kaikki pala-, jämä- ym paikat kierrettiin kankaiden perässä.

Ostin palan ihanan kevyttä viskoosia, 5e ja ajattelinpa kokeilla, miltä tuntuu ommella itselle vaikkapa pusero. Kaavojen etsiminen olikin sitten oma vaivansa. Millään ei löytynyt. Lopulta löysin ikivanhan Burdan ja sieltä kaavat.

Eipä tuo luomukseni juurikaan taitoja vaatinut. Neljä osaa ja suorat saumat. Kiva kokeilu taas ja voi olla, että ihan käytänkin tuota.


10 kommenttia:

 1. Mustavalkonen kuosi on hyvä valinta, helppo yhistää muihin perusväreihin.

  VastaaPoista
 2. Kiva kangas:) ja mukavanoloinen pusero.

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs musta-valkoinen....sopii aina ja miksipä et käyttäisi,tottakai käytät.

  VastaaPoista
 4. Kiva musta-valkoinen kangas, laskeutuu kauniisti. Kelpaa toki pitää.

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä mukavalta puserolta. Kesällä kevyesti laskeutuva vaate on mukava.

  VastaaPoista
 6. Kangas on ihanan näköinen ja tuollainen mustavalkoinen nyt aika suosittua printtikuvioisena. Tuo on hyvä käyttömalli ei turhia kommervenkkejä.

  VastaaPoista
 7. Kivan puderon ompelit. Kaunista tuo kangas.

  VastaaPoista
 8. Kivan ja monikäyttöisen puseron ompelit! Tuolla kaavallahan saa vaikka mitä aikaan kuosia ja materiaalia vaihdellen, samoin pituutta.

  Nuorena en niinkään itselleni ommellut (vaikka käsitöitä paljon teinkin), äiti oli ompelia ja hänellä oli vahva käsitys, että hänen ompelukoneensa menee epäkuntoon, jos astun metriäkään lähemmäksi sitä. Esikoisen synnyttyä puoliso osti minulle oman ompelukoneen. Sillä huristelin lapsille kymmeniä haalareita, takkeja, kolttuja, verkkapukuja, alusvaatteita...ompelu on tosi ihanaa puuhaa ja tietenkin kaikki käsityöt. Pitäisi jälleen aktivoitua.

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää eikä tule samanlaista heti tiellä vastaan.

  VastaaPoista
 10. Hienon paidan teitkin. Kangas on kivannäköinen ja sopii mustan ja valkoisen vaatteen kanssa. Itsekin aikoinaan ompelin Burdan kaavoilla. Lehdessä oli hyviä kaavoja. Varmasti paidallesi tulee käyttöä.

  VastaaPoista