maanantai 7. elokuuta 2017

Ite-Taiteilija Jussi

Toipilaana piipahdin vähän tuulettumassa lähikaupungissa. Paikallisessa kirjastossa on todella mielenkiintoinen näyttely mitä katsomaan lähden (siitä myöhemmin). Törmäsin matkallani tuttavaan, Jussiin, jonka äiti on hoitanut minua 50-luvulla ennen kouluunmenoa. Muistan mamman hyvin. Hän kutoi ihania mattoja metrikaupalla, lauloi ja puhui suomea hassusti, inkeriläinen kun oli.

Jussi kutsui minut katsomaan käsitöitään. Ja kyllä oli katseltavaa, ihania puuveistoksia hyllyt täynnä. Hän kertoi, että tämä veistäminen on hänen rakas harrastus, myyntiin ei niinkään mene jo monimutkaisten verotus- ym. takia.

Jokainen yksityiskohta on käsin veistetty. Viimeistelynä maalattu. Jussi kertoi, että leppä on hyvää veistopuuta, koivussa puukko vaan tylsyy, sanoi.Karhuemo puuvalmiina, väritystä odottamassa.

Jussi kertoi, että tämä pöllötyö on hänen ensimmäisiä töitään. Se oli kaunis keittiön keltatiilistä seinää vasten. Tosi hieno työ.

Hän on Kalle. Kalle asusteli Hauhonselän mökillä ja kesyyntyi syömään kädestä. Jussi veisti hänet muistoksi kotipihaan.

Hyviä veistoja ja inspiraatiota Jussille, kiitos että sain käydä.

9 kommenttia:

 1. Onpa taidokkaita ja kauniita puuveistoksia! Kiitos kun otit mukaan tutustumismatkalle :D Onko vointisi jo parempi? Toivottavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Saila, on parempi ja ennustekin hyvä. Ei syytä huoleen.

   Poista
 2. Onhan kauniita veistoksia.Kuinka joku osaakin tehdä nuo kaikki.

  VastaaPoista
 3. Ompa siinä melkonen Jussi, mukavan näköisiä töitä tekee ♥

  VastaaPoista
 4. Nostan olematonta hattuani taitavalle tekijälle.

  VastaaPoista
 5. Jussilla on hienoja töitä esitellä.
  Samoin olet itsekin moniala-taituri :)

  VastaaPoista