torstai 31. elokuuta 2017

Kyllä sinistyy

Mielenkiinnolla olen seurannut sinisten tomaattieni vaiheita. Nyt ollaan likimain valmiita.  Tomaatit eivät vaan punastu. Sinisiä ne kyllä ovat. Makua en ole vielä päässyt maistamaan, koska ovat raakoja.

Otin muutaman pimeään kaappiin sisälle kypsymään. Saa nähdä tuleeko niistä mitään. Mummu aikoinaan kypsytti vihreät tomaatit juuri näin.

Yllä kypsiä mustia kirsikkatomaatteja. Mustia en noista kyllä saa, mutta maku on herkullinen.

Tämä sadekesä on pilannut kurkkuni ja myös osin tomaattien kasvatuksen. Olisko yritettävä ensi vuonna uudemman kerran.


9 kommenttia:

 1. Olivat hienon näköisiä tomaattisi.Ensi keväänä uusi yritys.

  VastaaPoista
 2. Nuo sentään ehti satoa tehdä. Minulla on suurin osa kukista vasta nupullaan ja mansikatkin kukkii nyt vasta, vaikka hyvissä ajoin istutin kaikki. Oli niin kylmä ja sateinen jakso, että ei sitä kesäksi voi sanoa. Ensi vuonna on lämmintä sitten senkin edestä, uskotaan niin =)

  VastaaPoista
 3. Ensi keväänä voi olla jo uudet kivat kokeilut ajankohtaisia. Sinne on pitkä matka. Kokeiluista saa aina mielenvirkistystä ja siksi kannattaa kokeilla vaikkei ihan sataprosenttisesti menisi nappiin :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia tomaatteja. Kesä on todella odotuttanut itseään ja minullakin osa tomaateista on sisällä kypsymässä. Kurkkuja sai tasan kaksi; taimiakin oli kaksi!!!

  VastaaPoista
 5. Jännän näköisiä tomaatteja.
  Tänä vuonna on kyllä kesää on odotettu ja vastaan tulee syksy, mutta ensi kesänä uudestaan vain kokeilemaan:)

  VastaaPoista
 6. No viimein pääsin ihanat sinisesi näkemään ja nuo melkein mustat! Tottakai ensi keväänä jälleen tomaatteja laitellaan ilman muuta ja vielä enemmän tietenkin! Harmi, että viileä kesä kurkkusatoasi nipisti, mutta sitäkin laitamme ensi kesänä jälleen kasvuun, tieteinkin!

  VastaaPoista
 7. Kurkkuja on täälläkin tullut vain kaksi kappaletta. Luulin että en vaan ole osannut....mutta helpotuksen huokaus pääsi kun selvisi että muillakin on ollut heikkoa satoa. Mielenkiintoisia tomaatteja, hmm.

  VastaaPoista
 8. Heippa pitkästä aikaa! Eivät minunkaan tomaattini ehdi kypsyä. Yhdestä amppelitomaatista olen saanut kypsiä. Kukkia on paljon toisessa tomaatissa, mutta eivät ne ehdi edes raakileeksi. Kasvihuonekurkkuni teki vain pieniä kurkkuja, joista ei ole syötäväksi. Todella kummallinen kesä ja istuttaminen jäi myöhäiseksi. Näin huonoa satoa en ole koskaan saanut. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Oho..en ole koskaan törmännyt sinisiin tomaatteihin,onpa jänniä!!:) Jospa vielä tulisi muutamia lämpöisiä päiviä lisäsatoa antamaan! Mukavaa alkanutta syyskuuta sinne♥

  VastaaPoista