keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Talvihimmeli

Kävelin lähijärven jäällä ja tuli mieleeni kaisloista tehdyt joulukoristeet. Minulla on vuoden tapahtumat ennenkin olleet sekaisin, kun tein joulutontut juhannuksena, pääsiäisnoidat helmikuussa ja nyt sitten pääsiäisenä jouluhimmelin.

Kova työ oli putsata kaislat pilleiksi. Leikatessa sopiviksi pätkiksi pillit meni helposti halki, joten liotin niitä reilusti, jolloin oli helpompi leikata ehjänä. Himmelistä tein noin 80-90cm pitkän ja käytin eripaksuisia pillejä. Sen paikka on patiolla olohuoneen ikkunoiden edessä.
Oli kiva tehdä ja materiaalia jäi vielä varastoon, jospa innostun vielä toisen tekemään.


9 kommenttia:

 1. Kerrassaan hieno. Miksipä ei pääsiäisenä voisi olla himmeli. Meillä oli lapsena pääsiäisen aikaan aina ohrahimmeli. Puolikypsään perunaan tökittiin pallon muotoon pitkiä ohranvarsia joihin oli tähkän juureen pistetty silkkipaperikukka. Oli oikein keväinen ja tekisin vieläkin jos vain saisin ohranvarsia jostakin, vaan kun ei niitä enää saa.

  VastaaPoista
 2. Voi miten hieno himmeli! Eikä sen niin väliä koska mitäkin tekee..kauniita ovat aina:) Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 3. Sinä olet tosi kekseliäs eli osaat käyttää uudenlaista materiaalia. Kaunis lopputulos. Omat olkihimmelit koristavat vielä huoneissamme, ehkä pääsiäisen jälkeen laitan varastoon.

  VastaaPoista
 4. Itsekin joskus katsonut noita sillä silmällä, mutta ajattelin, että liian isotöisiä. Upea himmeli tulikin eikä sen tarvitse olla vain joulua varten.Miksi se ei voi olla esillä koko vuoden.

  VastaaPoista
 5. Ihanan himmelin olet ehnyt.Himmeleissä on kyllä työtä kerrakseen kun putsailee niitä ja sit lähtee työstämään.Kyllä täytyy sanoa,olet kyllä täysi energiapakkaus.Aina jaksat keksiä ja tehdä uutta.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs ja näyttävä himmeli.

  VastaaPoista
 7. Oi miten kaunis ja vieläpä rantakaislasta! Tämä on tarvinnut hieman aikaisempaa harjoitusta, ei taida olla ensimmäisesi. Wautsi.

  VastaaPoista
 8. Eikös tekeleet ole hyvä olla ajoissa valmiina? Jäävät muutoin tekemättä.
  En ole koskaan tehnyt himmeliä. Kerrain aloitin muovipilleistä. Muovi ei kuitenkaan näyttänyt hyvältä, päätyi roskikseen :D Mummollani oli himmeli läpi vuoden tuvan katossa.

  VastaaPoista