sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Hulluna Pelargoneihin

Käsityöt edelleen hitaalla tempolla. Jotain on tulossa, mutta vielä ei valmista. Sen sijaan pelargonien keräily sen kuin vain kiihtyy.

Tänään vein kaikki ulkoilemaan ensi kertaa. Shokki on varmaan iso, mutta ainakin vanhat lajit tykkäävät kylmemmistä öistä. Kuisteillahan niitä ennen viljeltiin.

Tästä siirrän pikku hiljaa kasvihuoneeseen kukkimaan. 

 Keltainen First Yellow on todella kaunis. Keltaisia pelargoneja ei kovin monia olekaan.
Tämän kevään uushankinta Jurmala. Kerrottu valkoinen kukka. Jurmala on Latviasta Jurmalan kaupungista löydetty vanha pelargoni. 

Leila & Toivi. Todella räikeän oranssi iso kukka. Alkujaan Kymenlaaksosta vanha laji.

Kyllikki. Vanha laji joka Luumäeltä 1960-luvulta.

Kaunis tähtipelargoni Pat Hannam. Hento vaaleanpunainen kuuluisi olla, mutta lamppujen alla kukka jää valkoiseksi. 


9 kommenttia:

 1. Paljon kauneutta on odotettavissa:) Yks on löytänyt hyvän paikan itselleen, näyttää nautivan:)

  VastaaPoista
 2. Jokaisen mummon akkunalla kuuluu olla pelargonia. Minäkin huomasin tuon parhaan kukan tuolla hyllyn alla =) Mikä lie vikana kun en ole enää vuosiin saanut pelargoneita jaksamaan talven yli. Jalostetaankohan nuo markettien kukat kestämään vain yhden kesän, niin että joka kevät joutuu ostamaan uusia. Minulla on yksi vanha pelargonia ja se kyllä jaksaa ihan erilailla.

  VastaaPoista
 3. Voi, miten erikoisia pelargonialajikkeita olet löytänyt. Minulla on yleensä vain niitä, mitä saa lähimmältä taimitarhalta. Toki nekin kukkivat yleensä koko kesän, kun muistaa lannoittaa ja poistaa vanhat kukat.

  VastaaPoista
 4. Keltaista, oranssia ja tähtipelargonia en ole koskaan nähnytkään. ihanan erikoisia!

  VastaaPoista
 5. Olipa hieno juttu, että esittelit pelakuuaarteistasi osan! Pelakuut ovat ihania!! Minullakin on jo useita vuosia vanha 'First Yellow'. En ole keltaisen ystävä ja kun siinä vielä on nuo kirkkaan punaiset heteet, väriyhdistelmä ei hivele silmää, silti siitä tykkään kovin. Messuilta ostin pelakuun 'Oxarv' (kukka hento vaaleanpunainen punaisilla suonilla, Pukin puutarhan mukaan vanha ruotsalainen lajike) ja 'Summertwist red white' tähtipelakuun (kukka iloisen punavalkoinen hapsuinen). Peltosilla oli tosi vähän vanhoja pelakuita mukana ja se hiukan harmitti.

  Aika sähäkkä tuo Leila & Toivi :D. Karkki on koristaa kauniina pelakuiden kanssa, auringon lämmössä on mukavaa torkkua!

  VastaaPoista
 6. Minäkin voisin olla hulluna noihin, jos olisi paikka, missä niitä talvettaa. Ihan vähän vain kateellinen upeista pelakoistasi.

  VastaaPoista
 7. Tämän päivän Karjalaisessa olikin juuri juttu pelargoni-harrastuksen lisääntymisestä. Minunkin parvekkeella on kesäisin laatikot täynnä pelargoneja, joskin joudun joka kesäksi ostamaan uudet, kun ei ole paikkaa missä niitä pyörittelisin talvikuukaudet.

  VastaaPoista
 8. Ihania pelargoneja, tuon värisiä en ole nähnytkään. Hieno harrastus.

  VastaaPoista