sunnuntai 10. elokuuta 2014

Palmerin uudet sadetakit

Vaikka hellettä on pitänyt, on ajateltava tulevia kurakelejä. Bichon Frisé Palmer tarvitsi uudet sadevaatteet syksyä varten ja reipas nuorukainen kun on vaatteita kuluu.Netistä löytyi kaavat, mitkä oli muokattava sopiviksi. Hieman oli vaikeaa, kun itse koira oli yli sadan kilometrin päässä saaressa lomaa viettämässä. Eikä sieltä mittanauhaakaan löytynyt, vaan kekseliäs äiti otti kalastajalankaa avuksi ja mittasi sitten langat miehensä rautamitalla. Hyvin toimi!


Kun kyseessä on nuorukainen, miehenalku oli mietittävä, miten tuo luonnollinen tarve -puoli hoidetaan. Vielä kun häntänsäkin kääntyy selkään päin, sekin toi omat miettimiset kaavan tekemiseen.


Ratkaisin asian yksinkertaisesti pussittamalla takajalat kuminauhakujalla ja siten koko takaosa voi jäädä auki ja jalat kuitenkin pysyvät kuivina. Vaate on helppo pukea, kun vain jalat pujotetaan lahkeisiin ja selässä olevat tarrat kiinni.


Alkuun kun pääsin, päätin yllättää hehkeällä kristallihileillä koristellulla silkinhohtoisella sadetakilla vaikkapa pyhätakiksi. Kangas on tosi kivan näköistä valkoisella koiralla, vaikka tietysti joidenkin mielestä ei niinkään miehekäs valinta.  Vitsinpoikastakin yritin saada takkiin kirjoomalla vähän juttua kylkeen.


Hieman puntit olivat pitkät ja kaulasta hieman tiukka, muuten puvut onnistuivat hyvin näin etätyönä tehtyinä. Ainakin Palmer suostui hyvin kuvattavaksi uusissa tamineissaan. Innostuin tästä mukavasta projektista ja lupasin tehdä myös talvivaatteet Palmerille. Niin ja meidän Karkille, joka inhoaa kylmää yli kaiken.

9 kommenttia:

 1. Hianot! Voidaaks me tulla ompeujonon jatkeeks? :D

  VastaaPoista
 2. No, nyt on Palmerilla hienot vetimet ja voi raitilla ylpeänä tassutella:) Hienot on!

  VastaaPoista
 3. Ihania tamineita koiralle. Minäkin tein omille koirille neulomalla talveksi ja syksyyn sadevaate.

  VastaaPoista
 4. Ihailen, että olet osannut tällaiset ommella! Kiitos söpöistä koiraposeerauksista myös.

  VastaaPoista
 5. Hienot vaatteet koiralle. Valkoinen koira varmaan likaantuu kovasti. Ei varmaan ihan helppoa ommalle hankalista materiaaleista koiranmuotoisia vetimiä. Mutta sinähän osaat kaikkea.

  VastaaPoista
 6. Voi että ♡ meidän bichoni prinsessalle myös tommoset =) ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
 7. Kyllä ompelit hienot vaatteet , ja tuo teksti kruunaa kaiken, tuollaisia pieniä piristeitä vaatteet kaipaa meillä ihmisilläkin.

  VastaaPoista
 8. Kyllä nyt kelpaa herrastella syyskeleillä =)

  VastaaPoista
 9. Upeat vaatteet ja miten hienosti hän osaa olla kuvattavana :)

  VastaaPoista