lauantai 18. toukokuuta 2019

Pihaurakointia, pelargoneja, hieman ompeluakin

Löysin vanhan kuvan ja sattui olemaan juuri tältä päivältä kauan sitten.

18.5.2007


18.5.2019
 ´
Kukkapenkki ja maisema muuttunut melkoisesti

Ja paljastunut todellisuus. Myyrät juhlineet kukkapenkissä niin, että paljas iso alue ilman kasvin kasvia. Laitoin kankaan siksi aikaa, kun keksi millä täytän alueen.

Pelargonit toin ulos muutama päivä sitten. Kuvassa tavis-ryhmä eli ne, joiden tarkoitus on vain kukkia kauniisti. Keräilykappaleet ovat kasvihuoneen suojassa totuttelemassa.

Vauvaosasto kasvaa isoksi sisällä ja vielä lampunkin alla.

Aikaisempien kokeilujeni tuloksena syntynyt Inkiväärin pistokkaita. Enpä olisi uskonut, mutta niin pirteitä ovat, että varmaan kasvavat isommiksikin.


Niin tämähän on käsityöblogi! Vähän on ommeltukin ja herätelty vanhoja taitoja. Tunikassa liehuvahelmainen ja tummanpunainen alaosa piristää. Kiva ommella vaatteita, mutta kokojen kanssa on oltava tarkkana. Kankaan tilasin koemielessä Saksasta kankaita.comista. Ihan hyvin toimi.

Tänään illalla museoitten yö kutsuu.
Yritämme käydä niin monessa museossa kuin ehdimme. Opastetut kierrokset ovat etusijalla.

Hyvää viikonloppua kaikille!

11 kommenttia:

  1. Hyvää viikonloppua myös sinulle! Myyrillä aina toisinaan on melkoisia pippaloita ja se jos mikä harmittaa, nuo vertailukuvat ovat mielenkiintoisia! Ihania pelakuita! Meilläkin pistokkaat ovat tosi pontevia...odotan niin niiden kukintaa sitten joskus! Kaunis tunika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelargonit ovat niin ihania. Ja niiden tarinat aivan uskomattomia ja onneksi säilyneet meillä jälkipolville. Sääli vaan, että nykyään myydään lähes laji kuin laji nimettömänä tai jollain yleisnimellä, kuten vintage tai vanhanajan pelargoni.

      Poista
  2. Voi noita myyriä. Olet ahkera pelakuiden kasvattaja, hyllykkö näyttää tosi mielenkiintoiselta. Uskallat myös kokeilla uusia juttuja, kuten tuo inkiväärin kasvatus. Eipä olisi tullut itselleni mieleen. Tänä keväänä olen ollut saamaton taimien kasvattaja, pitänee suunnistaa taimitarhalle ison rahapussin kanssa. Kiva tunika ja onnistunut kangasvalinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusien kokeilu on kivaa. Ja kun näkee mitä niistä tulee, on tosi antoisaa. Vähän sama käsitöiden tekemisessäkin on.

      Poista
  3. Tosi kiva ja kaunis tunikakangas:)
    Multasormea tarvittaisiin kyllä täälläkin. Olen siinä hommassa aika kehno vaikka kuinka yritän:) Tänä vuonna laitoin samettikukkien siemeniä itämään ja ne nyt jotenkin ovat vauhdissa. Laitoin myös krassin siemenet mutta ehkä liian aikaisin, ovat kasvaneet pitkää roippoa mutta epäilen että niistä ei taida tulla mitään:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvien kanssa ei ole koskaan tarpeeksi osaava, mutta kyllä onnistuu kun vaan kokeilee ja tekee. Krassit on minun jokavuotinen pakko ja tänä vuonna kylvin vuonna 2017 kerätyt siemenet. Hyvin itivät. Älä lannistu kokeilemaan.

      Poista
  4. Siellä olisi meidän Maijalle töitä myyrien hävittämisessä ;) Ei tahdo ehtiä käsitöitä tekemään kun pitää kukkia laitella. Sinä sentään olet ehtinyt kivan tunikan ommella, nättiä kangastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkia pitää olla ja paljon. Siemenet itämään ja kyllä niistä sitten saa nauttia koko kesän. Sinähän sait ne äitienpäivälahjat ja hortsikkana siellä kylvät tulevaa satoa. Aikaa vaan saisi olla myös käsitöihin. Yksi tuttuni veti johdon puutarhaan ompelukoneelle ja ompeli tilkkupeiton ulkona!

      Poista
  5. Kiva tunika ja kangas.
    Mahtava määrä pelargoneja sinulla. Myyrät tekevät kyllä pahaa jälkeä puutarhassa. Täälläkin puutarha vie nyt aika ison osan ajasta, mutta aina sitä jotain pientä kerkiää ompelemaan:)

    VastaaPoista
  6. Pelargoniat on aivan ihania ja niin on tuo Tunikakin! Olisipa kiva kun osaisi itse tehdä vaatteita:) Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  7. Upeasti maisema muuttunut,edukseen:)
    mahottomasti pelakuita:)),ja paljon vauvojakin vielä:)))
    Kaunis tunikakangas,kiitos kangaskauppa vinkistä:))
    Touhukasta kevättä,hyvää vointia!

    VastaaPoista