tiistai 18. syyskuuta 2012

Uusiona tuikkuja

Käsityökerhomme on jälleen pääsemässä kesän tauon jälkeen vauhtiin. Ensin teemme kahvipusseista kasseja, sitten opettelemme sukan parsintaa. Mosaiikkityönä ajattelin tuikkuja, joille aina löytyy käyttöä joko sisällä tai puutarhassa.


Tässä on pari lapsenruokapurkkia ja sillipurkki päällystettynä. Idea olisi ollut löytää kirkasta lasimosaiikkia ja niillä tehdä lasipurkista ikään kuin uusi lasinen esine. Mistään ei löytynyt kaipaamaani mosaiikkia, joten käytin näitä.

Peilimosaiikki antaa kivan ulkonäön. Peitin suussa näkyvät kannet urmut kimalleliimalla.

Tässä purkissa on valkoista koristekiveä ja suussa helmet. Kivien ja muidenkin liimaaminen lasipinnalle onkin oma juttunsa. Kokeilin kaikki liimat, mitkä mieleeni tulivat, mutta ei. Sen jälkeen keksin sprayta ohut lakkakerros purkin pinnalle ja siinähän sitten liimatkin pitivät.

 
Tämän pienenpienistä helmistä tehdyn pinnan lakkasin mattalakalla jotta pysyvät paremmin kiinni. Mutta lakoista tulee monta kertaa kellertäviä ja se on kurjaa se.


Jos haluaisi ripustaa nämä roikkumaan, esim. amppeliketjut olisivat oikein hyvä idea. Ketjut saa helposti kiinnitettyä ohuella rautalangalla suun rantuihin.

7 kommenttia:

 1. Kauniita, ja nuo varmaan kimaltelee ihanasti, kun sisällä on kynttilä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita purkkeja. Saako lainata ideaa Omassa kerhotoiminnassa.

  VastaaPoista
 3. Ajankohtaista syksyn pimeille ja mukavia kun ovat erilaisista kootut.

  VastaaPoista
 4. Tuommoiset kirkkaat ovat ulkona hyvin valoa antavia. Valkoinen on minun mieleen.

  VastaaPoista
 5. Mäkin olen keränny kahvipusseja ison kasan, ku meijän marttayhdistyksessä tehdään ens vuonna niistä kasseja ja pussukoita. Aika kova homma ommella niitä pusseja nauhoiksi? Noh, sulle ei tietysti tuota tuskaa, mutta saas nähä kuis mulle käy. Ompelukonekin on jossain varaston uumenissa.

  Nättejä tuikkukuppeja sait aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nk. Kittilän mallin mukaan tehtyjä kahvipussikasseja ja rasioita ei tarvitse ommella ollenkaan. Laitan sp:tä.

   Poista
 6. Tämä onkin ihana idea. Rakastan kiviä. Aina kun olen ulkona, taskuun tulee kerättyä kiviä jokapaikasta. Aina vaan löytyy uusia erikoisuuksia.

  VastaaPoista