sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Joulutorilla museoissa

Riihimäen lasimuseo ja metsästysmuseo järjestävät vuorittain joulutori-tapahtuman. Ja sinnehän suunnistin jo siksikin, että metsästysmuseossa sisällä olen käynyt viimeksi vuosia sitten.



Lasimuseossa ei ollenkaan tykätä kameran käytöstä ja moni käsitöitten myyjäkin toivoi ettei kuvattaisi. Ymmärrän todella hyvin. Lupaa pyysin muutamilta ja sain muutamia kuvia. 
Tuttua tekniikkaa!

Tässä viehättivät nuo muurahaiset. Eri kokoiset kivet ja rautalankaa. Tosi kiva idea.

Tämä kierrätysmateriaaleista tehty vaate on aivan upea. Arvaatko mistä tuo yläosa on tehty? Veikkaampa, ettei kovin moni keksi. Se on hieman huovutettu raanu! Juteltiin tekijän kanssa pitkään ja hukkasin lopulta käyntikorttinsa. Joten tekijää en nyt saa esiin. Paljon hänellä oli hienoja ideoita.

Museo myy myös lasikoristeita perinteisesti. Aikaisemmin kuuluisan Lauschan käsinpuhallettuja ja maalattuja, nykyään tsekkiläisiä. 

Tosi kivoja ja näyttivät menevän hyvin kaupaksi.



 

Täytyy myöntää, että hieman venytin kuvausrajotteita ja napsin muutaman lasikuvankin.
Vanhaaa Muranon lasia oli näyttelyssä ja ei voi kuin ihailla. 
Tämä ohuista lasinpalasista koottu maljakko on 1925-1929 vuosilta.

Sanoisin tätä melko tyypilliseksi muranolaiseksi. Vanha maljakko vuodelta 1913.
Art-deko-maljakko vuodelta 1928. Tekstissä luki, että musta-valkonen oli hyvin tyypillistä artdekoa, mutta ei Muranolle.

Sitten tietysti oli ihan pakko kuvata upeaa upeampi kristallejakin. Salaa.
Valitettavasti ne kaikki käsityöpöydät oli kuvauskiellon alla, joten kuvia on vähän. Mikä ihmetytti kaikista eniten oli 3 rouvaa, jotka myivät yhden rouvan lampaan villasta kehräämäänsä pässinpökkimää eli aitoa lankaa 3,50e 100gr!! 

Matka jatkui sitten naapuriin metsästysmuseoon. Siellä olikin enemmän käsityömyyjiä. Sukkia oli ehkä eniten, ja minusta jouluiset koristeet ym. tavarat oli vähemmistössä. 

Kotona huomasin, että yhtäkään kuvaa en ollut ottanut muista kuin niistä lukuisista täytetyistä eläisimistä! Siis joulutorilla, hm....




Tulinpa taas vakuuttuneeksi siitä, että eläinten paikka on luonnossa eikä kuolleina seinillä!

Sitten viimeiseksi tämä työ. Aivan ihana sekasotku lasiputkea, mutta niin hieno. En ole modernin taiteen ystävä mitenkään, mutta tämä työ kiehtoi.


Eli joulutorista taisi tullakin muunlainen ostosmatka!








7 kommenttia:

  1. Onpa hienoja tuotteita! Tuo langan hinta kyllä ihmetytti minuakin :o

    VastaaPoista
  2. Vau, miten hieno kuvakollaasi, kiitos, että jaoit sen muillekin. Kierrätysideat ovat aina tervetulleita. Muurahaiset ovat hauskoja.

    VastaaPoista
  3. Kauniita tuotteita ja jouluisia! Kauniita lasitöitä. Muurahaiset olivat kivan näköisiä ja tuo viimeinen lasiputkityö. Olipa halpaa lankaa :o

    VastaaPoista
  4. Minua kiinnostaa erityisesti huovutettu raanu. Minulla on raanu jonka olen saanut lahjaksi mummultani, anno domino. Tuolla se on poissa pakattuna ollut vuosi kymmeniä. Nyt ajattelin että se olisi kivaa jos voisin sen hyödynttää vaatteeksi Voitko neuvoa miten toimin?

    VastaaPoista
  5. Raanu on todellakin uusiokäytössä, hauska idea! Joulukoristeet on kauniin vanhanaikaisia.

    VastaaPoista
  6. Kivoja kuvia,vaikka kaikista et saanutkaan kuvia. Kuulostaa hauskalta tuo huovutettu raanu. Kauniita koristeitakin siellä näytti olevan.

    VastaaPoista
  7. Empä tosiaan haluaisi kuollutta eläintä kotini koristeeksi. Muuten mukavia tuommoiset joulutorit. Meilläkin huomenna kylän joulunavajaiset ja joulumyymälä peräti kolme tuntia auki ;) Sinne minäkin tonttujeni kanssa suuntaan ja olen tyytyväinen jos edes yhden saan myytyä =)

    VastaaPoista