keskiviikko 1. toukokuuta 2019

HAUSKAA VAPPUA

Mukavaa vappua! Ja tietysti säät huononi, kuten niin monesti vappuna. Puutarhapäiväkirjassani vuodesta 2010 vain yhtenä vappuna on ollut n. 15 astetta. V. 2017 maa oli valkoinen lumesta. Naapuri teki ison lumiukon pihaan vappukoristein.

Puutarhahommat vievät ajan. Eilen sain omenapuut ruiskutettua ja se olikin melkoinen urakka. Käsityöt on ollut lähes tauolla. Sukat sain kudottua valmiiksi. Arno&Carlos-mallin mukaisesti oli kiva tehdä kuvioita vain pelkkää oikeata kutoen. Mutta tämä nyt jäi pelkäksi kokeiluksi.

Yksi kokeilu lisää. Kokeiluhulluna ihmisenä olihan se pakko tehdä, kun jostain luin, että on mahdollista.
Eli kaupan maustehyllystä unikonsiemenpurkki ja multaan. En ollenkaan uskonut mitään tapahtuvaksi, kunnes UNIKOT ITI!

Kukan väristä ym. ei mitään tietoa, mutta onpa mielenkiintoista nähdä mitä näistä syntyy!



20 kommenttia:

  1. Hauskaa Vappua! Olipa mielenkiintoinen kokeilu, enpä olisi uskonut että nuo purkkisiemenet voisivat itää! Täälläkin aamulla löytyi lihaksia ihmeellisistä paikoista, pihakunto on hiukan päässyt rappiolle, mutta tästä se lähtee 😉. Nätit sukat!

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla perinteinen:) vappu sää:)
    jännä ja erikoinen kokeilu.
    HYVÄÄ VAPPUA!

    VastaaPoista
  3. Niistähän tuli nätit sukat. Noita unikonsiemeniä minäkin olen etsinyt kaupoista, vaan en vielä ole löytänyt. Osan voisi kylvää ja osan laittaa ruokaan. Ihmeen hyvin näyttävät itävän.

    VastaaPoista
  4. Sukat ovat kauniit minunkin mielestäni:)
    Hyvää Vappua sinullekin:)

    VastaaPoista
  5. Kivat sukat. Unikonsiemeniä en ole kokeillut, mutta herneen versot ja kasvimaan herneet kasvatan aina ruokakaupan kuivista herneistä. Itämisprosentti ei ole varmaan niin hyvä kuin kylvöön tarkoitetuilla herneillä, mutta niitä raskii kylvää paljon. Liotan herneitä ensin yön yli. Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena, tuota hernejuttua kokeilen. Versot on tosi hyvä salaatissakin.

      Poista
  6. Sukkiin on kiva kokeilla jotain uutta, tarpeeksi pieniä töitä. Erilaiset siemenet ovat mielenkiintoisia, kasvua seuraa mielellään. Itsellä kasvamassa thaimaalaisen dragon fruitin siemeniä, pieniä taimia jo kasvamassa. kokeiltu myös inkivääriä, taateleita, gojia ja ananasta ja mangoa, ihan uteliaisuudesta. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mielenkiintoista. Miten inkivääriä ja taateleita sait itämään? Tuota pitäisi kokeilla. Kerro lisää näistä.

      Poista
  7. Inkiväärihän on jo juuren pala, monasti vanhentuneena alkaa itää itsekin. Laitoin lappeelleen ruukkuun, kerros multaa päälle ja pian alkaa kasvaa. Taateli ihan helppo, työnsin taatelin kiviä multaan, (ensimmäisellä kerralla ihan toisen kasvin seuraan). Sitten voi unohtaa kivet moneksi kuukaudeksi. Ja lopulta ruukusta alkaa nousta pitkää lehteä. Ekasta taatelipuusta kasvoi puolitoista metriä korkea, tuuhea. Valitettavasti jouduin luopumaan siitä putkitöiden takia. Juuret olivat karanneet isosta ruukusta pitkälle. Nyt on kasvamassa uusia. Nämä puutarhakokeilut ovat niin piristäviä. Pihallani noin 80 ruukkua maahan istutettujen kasvien lisäksi, ja eräänläisella kuistilla orkideat, amaryllis, joulutähdet, ananakset ja kahvipensaiden alut. Työtä riittää, mutta niin värinäkin. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vihjeistä. Sen verran innostuin, että kävin eilen ostamassa taateleita, inkivääriä, persikoita, bataatin jne. Ovat nyt itämässä. Sinulla on oikea aarreaitta siellä. Olisipa kiva nähdä kuvia kasveistasi. Mitä kasveja ruukuissa ulkona kasvata?

      Poista
  8. Olipa kiva törmätä kauppareissulla ja vaihtaa kuulumisia! Mä katoin tuosta kuvasta, että miten mun sukat voi olla täällä, heh! Sain joululahjaksi ystävältä siis tuosta langasta tehdyt sukat. En kyllä edes tiedä mitä lankaa se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli kiva tavata pitkästä aikaa. Nuo sukat on Regian Pairfect-lankaa. JA sitä löytyy mm. siitä kaupasta missä törmättiin!!

      Poista
  9. Vautsi tuo unikko kokeilu on hyvä ja hauska nähdä kummoinen unikkopelto syntyy.

    VastaaPoista
  10. Tuollaisella määrällä siemeniä ja kiviä sinulla riittääkin kasvien seurantaa, nättien pelargonien lisäksi. Omat kukkaruukkuni kyllä suostuvat esiintymään, anna vain tietoja yhteyden pitoon. Minulla on gmail. Irmeli

    VastaaPoista
  11. Kauniit sukat :) Minäkin olen käyttänyt noita unikonsiemeniä, mutta olen kylvänyt suoraan kukkapenkkiin. Sekoitin siemeniä hiekan sekaan ja siitä vaan kylvämään. Aika tumman violetteja unikkoja tuli :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Violetteja jos ovat niin ainakin viljellyt unikkopellot on kirkkaanpunasia. Jännä nähdä mitä tulee näistä. Jos vaikka eri maustefirmojen unikot eri värisiä.

      Poista
  12. Kauniit sukat ja jännää, että purkkiunikonsiemenekin itää:) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Sukat ovat kauniit ja olet kyllä todellakin kokeilunhaluinen! Jännä nähdä, minkälainen kukkaloisto noista tuleekaan.

    VastaaPoista
  14. No eipä olisi uskonut, että itävät. Jännä seurata kasvua.

    VastaaPoista