sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Runoo, Kajastusta ja vähän Seiskaveikkaa


Tonttujen teon lomassa kokeilin näitä liukuvärjättyjä lankoja.
Olen niihin niin tykästynyt, että tuli tehtyä nämä kolme ja vielä on yksi kerä varastossa.
Yllä on Novin Kajastus ja Seiskaveikkaa, samoin tässä alla.


Novitan Runo (alla) on pehmeämpi lanka. Värit tuli vahingossa lähes samanlaiset. Kerässä näytti erilaisilta,  ja vähän harmitti.


Alla rinnakkain vasemmalla Kajastus ja oikealla Runo.


Runoo oli kiva tehdä. Siitä vois hyvin kutoo vaikka ison, pehmeän huivin.
 

8 kommenttia:

  1. Sinun sukkatehdas on taas ollut toiminnassa. Kauniita lankoja. Minua viehättää myös tuo varren aloituskuvio. Tuollaiset sukat kelpaisivat kenen jalkaan tahansa.

    VastaaPoista
  2. Näistä liukuvärjätyistä saa kauniita sukkia kuten tässä huomataan .

    VastaaPoista
  3. Ompa tosiaan samaa väritystä, mutta kyllä minusta Kajastus on kuitenkin hiukkasen kauniimpaa. Minuakin kiinnostaisi mikä tuo varren aloituksen neulekuvio on ? Erikoinen ja kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tästä resorin korvikkeesta. Helppo ja nopea.
      Varren aloituskuvio: 1-2krs: kaksi oikein ja kaksi nurin. 3 krs: langankierto, ylivetokavennus (ne kaksi oikeaa), kaksi nurin, jne. , 4-6krs: kaksi oikein, kaksi nurin. 7krs: taas langankierto, ylivetokavennus, kaksi nurin, langankierto, ylivetokavennus jne. sitten jatketaan kuvioo kuten edellä. Tein toisissa sukissa tuon kuvion niin, että joka toinen langankierto otettiinkin ylivetokavennuksen jälkeen. Muuten samoin.

      Poista
  4. Kauniita sukkia kaikki! Liukuvärjätty lanka on mielenkiintoinen kutojallekin kun ei itsekään tiedä tarkalleen minkälainen lopputulos on;)
    Kiitos resoriohjeesta, ehkä kokeilen sitä joskus itsekin:)

    VastaaPoista
  5. Joku "Tonttu" sana toi minut blogiisi ja kylläpä onkin tonttua jos minkämoista, parralla ja ilman, mutta kommentin jätän kuitenkin näihin liukuvärjättyihin sukkiin... sillä minulla on samasta langasta (syksyn/ruskan sävyiset) puikoilla viime vuoden kolmannet sukat.... klups... niistä piti tulla syyssukat ruskanvärisine lehtineen... mutta eivät tipahtaneet lainkaan puikoilta samaan tahtiin kuin syksyn lehdet.... Sinun puikoilta on pudonnut, vaikka ja mitä...
    puikkojen kilinää tulevaankin vuoteen... oli myös mukavaa löytää aktiivinen blogi!! Minulle blogi on ollut "päiväkirja" jo viitisentoista vuotta - Vuodatuksen tehdessä tepposet (ilkeän sellaisen kadottaen kuvat!) siirryin bloggeriin Räpellysteni kanssa!! Tervetuloa vieraisille jos kiinnostaa...

    VastaaPoista