tiistai 26. maaliskuuta 2024

Kirjontaa

Kirjonta jatkuu. Tämä pienempi liina on alkujaan koulun välikäsityöni ja kulkenut kaapista kaappiin vuosikaudet. Nyt sain tehtyä valmiiksi ja onneksi langatkin oli tallella. Pitsikin löytyi varastostani. Kovasti tykkään lopputuloksesta.

Onneksi näissä vanhoissa malleissa on käytetty hyviä materiaaleja. Ovat säilyneet hyvin ja helppo pestä ja kunnostaa.

Toinen liina onkin jäämistöstä saatu ja arvioin 60-luvun pellavaliinaksi. Kuviot tosi helpot, mutta ketjupistot oli opeteltava uudestaan.

Yksinkertainen, mutta kaunis.


Kirjonta jää nyt sivuun. Hanget sulaa ja puutarhatyöt alkaa. Ostin jo uuden akkusahan ja sillä on hyvä siistiä paikkoja. Myös pelargonikokoelmani vaatii hoitoa. 


 

9 kommenttia:

  1. Kauniita liinoja jälleen ja hienoa että viet nämä työt maaliin .
    Minä en ole koskaan tehnyt kirjonta työtä jonkin Hardanger pistoilla tein koulun yläluokilla...on muuten vielä tallella .

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kauniita liinoja tosiaan!
    Äitini tuttava oli aikoinaan torimyyjänä, siis silloin kun toreilla oli vielä paljon eri alojen myyjiä. Hän myi alusvaatteita, käsityötarvikkeita ym. en edes muista mitä kaikkea kun siitä on aikaa yli 50 vuotta. Hän lopetti jossain vaiheessa torimyynnit ja sain häneltä aika kasan eri värisiä muliinilankoja. Ne ovat vieläkin käyttökelpoisia ja joskus olen niitä tarvinnutkin. Kaikkia en kuitenkaan koskaan ehdi käyttää joten niitä jää vielä jälkipolvillekin:)

    VastaaPoista
  3. Oi mitä aarteita! Hienoa että sait pois kaapin kätköistä! Ja sitten krouvimpiin hommiin! Ihana kevät :)

    VastaaPoista
  4. OOOOOOHHHH miten kauniita molemmat. Todellisia aarteita.

    VastaaPoista
  5. Onpa kauniita liinoja jälleen! Kirjoit nuo ketjusilmukat siis neulalla, olen tehnyt yhden hameenhelman virkkuukoukulla - juurikin ketjusilmukoin. Tuollaisen sahan taidan hankkia myös, sillä olisi käyttöä ja isäntä ei anna minulle moottorisahaa - hänestä on tullut patologisen ylisuojeleva 😅!

    VastaaPoista
  6. Kauniita, perinteisiä liinoja. Onneksi materiaalit ovat laadukkaita.

    VastaaPoista
  7. Miten kauniita liinoja olet kirjonut, upeita!

    VastaaPoista
  8. Nyt sinulla on kauniita liinoja. Tykkään varsinkin tuosta alemmasta

    VastaaPoista