torstai 12. elokuuta 2021

Sukkaa pukkaa

Minä sukankutomiseninhooja vuosien takaa, teen sukkia liukuhihnalta, kun alkuun pääsin.

Teki mieli tehdä kukkasukat kesän kunniaksi. Mallia en löytänyt, mutta Pinterest tuli avuksi ja löysin mallin, jota sitten muokkasin sopivaksi. Värilliset langat on kasveilla värjäämiäni, punainen punajuurella ja vihreä lupiinilla.


Opetus: en tee enää valkoisia sukkia kuvioiden kanssa. Väkisin värit näkyvät läpi,  ja siitä en tykkää.


Niin kivoja lankoja löytyy, kudot vaan oikeaa ja lanka tekee kuviot itsestään. Odottamassa on vielä parit kivat, kun saan valmiiksi nuo maastopuvun väriset sukat. Vielä on syksyn langat saapumatta. Innolla odottelen mitä kivaa niistä löytyy.


Tämä lanka on paljon kauniimpaa kerässä kuin valmiissa työssä. Näinhän se on usein. Kyllä näillekin käyttöä ehkä löytyy.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sen huomaa että sukilla alkaa olla kysyntää. Nätit nuo kukkasukat. Mistäs me ennen otettiin mallia kun ei ollut nettiä ja pinterestiä ? 😆

  VastaaPoista
 2. Nätit ovat nuo kukkasukat:) Hyvät tulee maastosukistakin, ihan käyttökelpoiset;)

  VastaaPoista
 3. Kiva, että olet tykästynyt sukkien neulomiseen; niitä tarvitaan aina. Taitavasti neulotut kukkasukat: kirjo- ja kuvioneuletta samassa työssä. Pätkävärjätyt langat ovat siitä hauskoja, että lopputulosta ei arvaa ennakkoon. Iloa neulomiseen.

  VastaaPoista
 4. Kukkasukat on niin somat! Samaa mieltä kanssasi, joskus en välittänyt yhtään tehdä sukkia ja nyt niitä syntyy solkenaan. Tosin ei kuviollisia kuten sinulla. Tyydyn noihin monivärisiksi värjättyihin lankoihin ja niistäkin olen samaa mieltä, joskus lanka lupaa enemmän kuin antaa. Mutta käyttöä löytyy varmasti! Ja kyllä nämäkin sukat on ihan kauniit vaikka kukat onkin superia!

  VastaaPoista