tiistai 21. helmikuuta 2023

Kutomista ja ompelua

 


Minä kudon. En osaa neuloa. Neulon neulalla, mutta kudon puikoilla. Se on näin ja pysyy, enkä miellä neulomisesta puhuttaessa, että kudotaan.

Sukat on kudottu itse keittovärjäämistä langoista. Vihreä lupiinista, tumma keltainen kanervasta, punaruskea punajuuresta ja kirkkaan keltainen koivun lehdistä. En tiedä miksi, mutta keltaista väriä lähtee hieman. Olisinko huuhdellut huonosti,


Innostuin ompelemaan villatakin korvikkeen. Ja taas törmäsin, ettei meille isoille tytöille tahdon löytyä kivoja kaavoja. Tai jos löytyy, koot ei pidä yhtään paikkaansa tai kuosittelu on pielessä.

Kivaa laskiaistiistaita kuitenkin tämän purnailun jälkeen!

5 kommenttia:

 1. Kivoja kasvivärejä, punajuuri on minulta kokeilematta. Ompelemasi villatakin korvike on mukava. Itse olen suht. pienkokoinen, joten en osaa sanoa isojen kokojen kelvollisuudesta. Kyllä niitäkin on lehdissä, mutta en tiedä, miten toimivia ne ovat.

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat ja villatakki . Minäkin kudon sukkia tai muuta , neulalla neulon ja ompelukoneella ompelen 😀

  VastaaPoista
 3. Sinä olet aina vaan niin ahkerana. Olisko jo hiihtoloman aika 😀

  VastaaPoista
 4. Meillä puhutaan tikkuamisesta, jokin murresana lienee. Kivat pehmeänväriset sukat. Se on ihan tosi, isoja kokoja löytyy, mutta mallit ovat vähän sitä ja tätä, kivan villatakin korvikkeen olet ommellut.

  VastaaPoista
 5. Mukavan näköiset käsityöt:)

  VastaaPoista