sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Ompeluksia

 


Ennen ommeltiin vähällä rahalla kivoja vaatteita, nykyään ommellaan hinnakkaista kankaista kivoja vaatteita. Nettikauppoja selaillessani huomasin suuria hintaeroja esim. suosituissa trikoissa.Laatukin heittelee ja usein jää arvailun varaan.


Yllä olevan autokankaan nappasin mukaan poistolaarista pienellä hinnalla. Löysin sattumalta hyvät kaavat. Niissäkin valtavasti eroja. Toiset hyvin kuositeltuina kokoon nähden, toiset taas ei sinne päinkään. 

Mäyriskankaan ostin nettikauppiaalta onnistuneesti. Samoilla kaavoilla tein molemmat. 

Nyt kun kaikki kirjava on taas tullut suosituksi, laitan alle kuvan vuodelta 1975. Päälläni äidin ompelema vakosamettitakki, mikä kelpaisisi täysin tämän päivän vaatteeksi.


Kuvasin kuvasta, jäi vähän epäselväksi. Mutta ompeleminen on niin kivaa ja uudet ideat jo odottaa.

4 kommenttia:

 1. Kivanmalliset tunikat ja kivoja myös kankaiden kuosit.
  Minulla ei ole tullut ommeltua pitkiin aikoihin, vaikka koneenkin olen huollattanut. Minulla on ikivanha Brother,ja hyvin toimii vieläkin. Saumuri Bernette oli eka työpaikkani ensimmäisen tilin ostos joskus 80-luvulta, ja toimii vieläkin. Ompelin aikanaan kaikki lasteni vaatteet ulkohaalareista lähtien. Pitäisikin lämmitellä tämä harrastus uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Olet ihan oikeassa, että trikoiden laatua ei aina tiedä etukäteen. Mäyrä-trikoo on lystikäs ja molemmat ovat malliltaan mukavia. Tuo äitisi ompelema takki kävisi suoraan tähän päivään.

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut saman, osa trikoista on erittäin arvokkaita. Tuo samettitakkihan olisi nyt kuuminta muotia!

  VastaaPoista