sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Pönttöpäivä

 Suomen Metsästysmuseolla järjestettiin lähes 3 vuoden tauon jälkeen pönttöpäivä.  Pönttöpäivä oli alunperin riihimäkeläisen Paloheimo Oy:n perinne, minkä Suomen Metsästysmuseo herätti uudelleen henkiin keväällä 2010 yhteistyössä Versowood Oy:n kanssa. (Paloheimo oli välillä muuttunut Versowoodiksi).


Riihimäen partiolaiset sahasivat Versowood Oy:n lahjoittamat laudat valmiiksi nikkaroitaviksi. Birdlifen edustajat opastivat kokoamisessa. Naulatkin  oli pienissä paperipusseissa valmiina.

Väkeä oli paljon ja monet veikin tarpeet kotiin valmistettaviksi. Vasarat taisivat loppua.  Parkkipaikatkin täyttyivät hetkessä. 

(tapahtuman mainoskuva)

Hakkasin kokoon kolme ja kun aukon suojapellit unohtuivat ostaa, laitoin mitä löytyi. Katot suojaan vielä muovilla, jotta poikaset eivät kastu sateella. Nyt kun vielä saisin nämä puihin!


 5 kommenttia:

 1. Varmasti hieno tapahtuma.

  VastaaPoista
 2. Uudet visertäjät on kohta täällä taas. Pellittäisin tuon pöntön alareunan ympäriinsä. Tikka hakkaa se niin nopeasti rikki.

  VastaaPoista
 3. Ihana tapahtuma. Mielläkin pönttöjen uusiminen on ajankohtaista. Kaadoimme pihasta nyt talvella neljä puuta ja niiden vanhat lahot pöntöt menevät uusiksi.Hyvin olet osannut pönttöjä naulata. Varmasti saat asukkaat noihin.

  VastaaPoista
 4. Hieno idea tuommoinen pönttöpäivä. Olisipa minullakin puu johon voisin pöntön laittaa. Pojankin mökillä on niin paljon jo pönttöjä ettei kuulemma lisää mahdu.

  VastaaPoista
 5. Mahtava tapahtuma! Kyllä nyt poikasten kelpaa asustella.

  VastaaPoista