sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Kesää odotellessa

 

Pelargonit, sitkeät ja sopeutuvat odottavat kesää ja ulos pääsyä. Sisällä lamppujen alla on talvehdittu hyvin, Jotkut innokkaimmista yrittänyt kukkiakin, mutta kukat nypin pois.

Korton Hilda


Pasuunakukka päätti kasvaa, vaikka hätäistutuksessa talveksi ja vanha multa. En erityisemmin ole pasuunoista välittänyt, mutta nyt innostuin ja hankelistalla on vaaleanpunainen.

Vanhatpojat kavereineen talvipaikassa.

Lehtikaktukset viimeistä kertaa talvehtimassa. En enää talveta, kun eivät meillä viihdy eikä kuki.

Daaliat jo valmistautumassa tulevaan kauteen. Niitä onkin kertynyt 15kpl.

Siemeniäkin on jonkin verran kasvussa, mutta tilaa ei enää ole yhtään. Kyllä kevät ei ole mitään ilman siemeniä ja esikasvatuksia.14 kommenttia:

 1. Mikä kattaus pelargonioita! Olet oikea viherpeukalo. Minulla on kasvamassa 12 tomatin tainta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani en ikinä onnistu tomaattien kanssa.

   Poista
 2. Upeat pelakuut ja kaktukset sinulla! Onko tuo Korton Hilda ruusunnuppu? Jotenkin meille on alkanut pesiytymään noita ruusunnuppuihanuuksia, lauantainakin ostin kaksi Pelargonitaivaan Tiinalta! Kevät ei tosiaankaan ole mitään ilman esikasvatuksen jännityksen hetkiä! Tätä luvattua sään viilenemistä en kyllä toivoisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ruusunnuppu, mutta hyvin kerronnainen kukka. Alkujaan 1920-luvulta. En uskalla edes ajatella hankintoja, mutta jostain niitä aina kertyy. Paikkoja ei vaan ole ellei sitten taloa laajenneta!!

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Ja kadehdittavaa. Olen tosi huono talvettamaan mitään, mutta kuinka ollakaan, viime kesän iso ruukkuhortensia alkoi työntämään paksuja alkuja autotallissa. Toin sisälle, ja jo puskee kukannuppujakin. Saapas nähdä miten käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon, ei se talvettaminen niin vaikeeta ole.

   Poista
 4. Jestas miten paljon sinulla on kukkia ja hyvinvoivan näköisiä. Montako pelargoniaa erilaista sinulla on?
  Minulla lehtikaktus kukkii joka vuosi minkä väriset kukat siihen pitäisi tulla mikä sinulla on ?
  Meillä on mökillä viileää talvella voi olla että sentakia kukkii myös .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä noita pelargoneja olis 100 kpl. En ole laskenut pitkään aikaan. Kerään vain suomalaisia vanhoja. Rakastan vanhoja pelargoneja ja niiden tarinoita. Minun lehtikaktusraadot on 3 eri valkosta (vanhoja suomalaisia 2 kpl), oranssi Epiphyllum Ici Paris ja keltainen E. Agneta Fältskog. Vain jo kuollut Hovineidonkaktus kukki, muut ei kuki ei kasvakaan. Ovat olleet kesät ulkona, mutta ei silti.

   Poista
  2. file:///C:/Users/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4/Downloads/luke-luobio_50_2023%20(8).pdf
   Linkistä löytyy LUKEn tutkimus vanhoista pelargoneista. N. 80 kuvat ja tarinat mistä löytynyt. Mm. evakkojen mukana kulkeutuneista tietoja.

   Poista
  3. Rakastan myös pelakuita . Muutamia vanhoja löytyy .

   Poista
 5. Upeat on kyllä ruukkurivistöt ja ihanasti on kasvit menneet talven yli. Minä en onnistu koskaan tavettamaan mitään.

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinulla on paljon kukkia talvehtamassa ja hyvät tilat sitä varten. Valtava määrä pelagoneja! Noissa riittää kyllä puuhaa.

  VastaaPoista
 7. Sinulla taitaakin olla kunnon paikka missä talvehtivat. Minulla kaikki kukat kuolee talven aikana patterin päällä pimeässä. Nyt on kasvamassa paljon paprikantaimia sillä meinaan olla omavarainen paprikoista ensi kesänä.

  VastaaPoista
 8. Onpa hurja määrä kukkia odottamassa kevättä ja kesää😃!

  VastaaPoista