lauantai 6. heinäkuuta 2024

Kevään-kesän tekemisiä

 Kylläpä aika rientää ja pitkäksi aika edellisestä postauksesta.

Keväällä, toukokuussa kävin Maatiainen ry:n taimitorilla "en 0sta mitään"-asenteella. Pyh! tarttuihan sieltä "pakko saada" -kasveja mukaan.

Begonia venosa (kuva lainattu netistä). Myös Sammalpilea. Nämä kaksi huonekasveja.

Lisäksi ostin Kirsikkasorvarin pensaan, Mantsurianjalopähkinän, Japaninjättililjan. Myös siemeniä.

Mustila arboretumissa kävin myös. Ja kyllähän se on aarreaitta puita rakastavalle. Onneksi sen verran kaukana, ettei ihan usein tarvitse käydä.  Ostin:

Pensassembran, Siperiansembran, Kontontamännyn, Nikkonpihtan, Sinipalsamipihtan, Rotkohemlokin. Ja taas siemeniäkin päätin kokeilla, Prinssinlehtikuusi, Makedonianmänty, Kiinanpunapuu, mitkä kylvin lavaan odottamaan ensi kevättä.

Herkkuhyppykurkkunimi on niin hauska, että kylvin siemet purkkiin. Tällä hetkellä nuppuvaiheessa.

Japaninvaahteran istutin isoon ruukkuun, mikä on helppo nostaa sisälle talveksi. Minulla on ennestään Koreanvaahtera, mikä kärsii talvesta paljon. Ensi talveksi laitan senkin ruukkuun ja sisälle.

Pitkän ajan olen miettinyt mitä tehdä ikivanhalle keinulle. Kaatopaikalle en raskinut viedä ja ruma näinkin. Keksin, että maalaan sen muiden ulkokalusteiden mukaan mustaksi.

Ennen 

Valmis
Jalkoihin laitoin maalisuihkepullojen korkit, joihin tein reiät sadevesille.
Istuintyynyt ompelin Ikean jämäpaloista.

Toinen pihaprojekti. Ikivanha valurautapata oleillut vuosikausia puunjuurella ja ruostunut siellä rauhassa. Taas iski idea. Pata kukkapenkkiin keskelle pihaa ja siihen pieni suihku vettä lorisemaan.
Sitten huomasin, että pata oli ruostunut puhki niin, että reikä pohjassa. Plastik Paddingilla paikkasin ja hyvä tuli.


Käsitöitä tein kaiken helleajan äänikirjoja kuunnellen.  

Sain kirjonnan valmiiksi juuri eilen. Tykkään kovin tästä vanhanaikaisesta mallista. En laskenut tunteja montako meni, mutta 7 kirjaa kuuntelin tehdessäni. Yhdessä kirjassa menee n. 10 tuntia.

Ja nyt kohti uusia juttuja.

7 kommenttia:

 1. Todella kaunis liina. Tuota mallia en ole ennen nähnytkään. Mahtaa sinulla olla ihana puutarha. Haluaisimpa joskus nähdä sen, mutta taitaapi olla liian kaukana. Laitappa joskus kuvia noista ihmeellisistä kasveistasi.

  VastaaPoista
 2. Wau miten kaunis liina. Helteellä on parempi oleskella viileässä.
  Vai sorruit sinä ostoksille. Itseesi panostit!

  VastaaPoista
 3. Olipa pitkä rimpsu erilaisia kasveja, joiden nimiä en ole edes kuullut. Ihan kuin olisin lukenut runoa, niin kauniilta nimet kuulostivat. Olet kyllä melkoinen puutarhuri, kun uskallat kokeilla noin monenlaisia kasveja. Toivon sinun nauttivan niiden kasvun seuraamisesta paljon.
  Kirjottu liina on kaunis; ahkerien käsien aikaansaannos.
  Musta keinu sopii hyvin maisemaan.

  VastaaPoista
 4. Oi että tuli kaunis kirjomus. On kyllä ollut iso työ tuossa liinassa.
  Upeita tuunauksia olet tehnyt. Hauska tuo vesiaihe ja kaunis keinu. Kyllä olet kivasti keksinyt tuunaukset. Vai että menet ihan "älä osta mitään" periaatteella taimikauppaan. Salli minun nauraa.

  VastaaPoista
 5. Keinusta tulikin hieno, kuin uusi! Ja pataidea on oikein hyvä. Pitääkin kertoa miniälle kun hänellä on iso pata eikä sillä näytä olevan oikein käyttöä;)
  Kirjailtu liina on upea, olet taitava, vaikka tuon olen tainnut todeta jo aiemminkin;)

  VastaaPoista
 6. Musta ryhdistää kivasti pihakalusteita, mutta olisi ollut kiinnostavaa nähdä myös ne uudet istuintyynyt. :)
  Kirjottu pöytäliina on todella kaunis.

  VastaaPoista
 7. No jopas on kaikkea ihanaa - upeat käsityöt, pihakalusteiden ja padan elämän jatko ja puut sekä siemenet! Ihan parasta! Mustilan reissua olen myös suunnitellut.

  VastaaPoista